logo portal banner

AKTIVNOSTI

Ustrojavanje ZMKVC

logo mk veterani redovniDana 22.11.2008. godine, s početkom u 15 sati u prostorijama Moto kluba Veterani - Zagreb u Sesvetama, Zagrebačka 2, održana je osnivačka skupština Zajednice MK Veterani - Croatia. Osnivačkoj skupštini ZMKVC, prisustvovali su članovi Skupštine ZMKVC svih Moto Klubova Veterani koji djeluju po županijama.
Osnivačkoj skupštini predsjedavo je nositelj ustrojavanja ZMKVC, dopredsjednik MK Veterani - Zagreb, Ratko Dragović - Klek.
Izabrani predstavnici zajednice su: Ratko Dragović - Klek za predsjednika, Zdravkov Kovačić - DUc za dopredsejdnika i Bruno Knezović - KultII za tajnika ZMKVC.
Sa današnjim datumom, 22.11.2008. godine, ustrojena je ZMKVC, koji će imati zadatak donositi zajedničke stavove o radu moto klubova u onim područjima koja su im zajednička prema drugim pravnim osobama, medijima, općenito javnosti, zajedničke strateške planove i projekcije u području od općeg interesa za sve Moto klubove Veterani, davati smjernice i utvrđivati stavove od zajedničkog interesa i kao takve ih prezentirati putem predstavnika skupštine ZMKVC, kao i ostalim subjektima (tijelima državne uprave, tijelima lokalne uprave, medijima i sl).
Zajednica moto klubova Veterani je dragovoljna, nevladina, nestranačka organizacija, koja se radi zaštite i promicanja zajedničkih braniteljskih i motorističkih interesa i ciljeva, bez namjere stjecanja dobiti, prihvaća obveze da postupa i radi po pravilima koja propisuje ustroj Zajednice.
Zajednica Moto kluba Veterani je osnovan u cilju promicanja motociklističkog sporta u Republici Hrvatskoj, te se njegovi ciljevi ostvaruju kroz javno društveni i humanitarni rad.
Svim članovima i članicama, ZMKVC želi dobar i uspješan rad!
Slijedeća faza koju najavljujem je ustrojavanje najvećeg moto centra za bikere i motoriste kako za branitelje tako i za sve druge bikere i motoriste. Mi branitelji izborili smo se za ovu državu sada je red da se zajedno izborimo i za bolje uvjete naših prijatelja na cesti a to su svi ostali motoristi i bikeri, a pogotovo motoristi i bikeri koji će tek postati. Imamo puno zajedničkih interesa i u tom cilju u narednom vremenu radit ćemo na tome da se okupimo i o tim problemima razgovaramo i dogovaramo.
U tom cilju pozivam sve free branitelje bikere i motoriste i one koji to nisu, a pogotovo u županijama gdje još nismo ustrojili Moto klub Veterani da nam se priključe kako bi moto scenu u Hrvatskoj poboljšali u interesu svih bikera i motorista. Isto tako pozivam sve moto klubove u Hrvatskoj da nam se pridruže u rješavanju istih problema koje muče kako njihove članove tako i naše članove.
Naredna faza rada ZMKVC je iznalaženja mogućnosti, a na tome ćemo raditi sa svim moto klubovima koji će biti zainteresirani, kako uključiti mlade motoriste i buduće bikere u rad moto klubova u sredinama gdje žive. Ovo je nužno jer nam sve više mladih po statistikama koji nisu u nekim moto klubovima stradavaju. I zbog toga je nužno sudjelovanje moto klubova na upozoravanju mladih vozača o sigurnosti u prometu.
Pozdrav svim bikerima i motoristima.
 
 
Zajednica MK Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek