logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Cesta sjećanja `16.

2016 05 14 bleiburg 149

Moto kolonu koja je krenula na ovogodišnje obilježavanje 71. obljetnice bleiburške tragedije, kalvarije, pokolja, križnog puta pratila je kiša od Zagreba do Bleiburga.
Na početnoj poziciji okupilo se dvadesetak bikera iz Zagreba i okolice, Dalmacije, Slavonije i Hercegovine. Tijekom putovanja sljedeća skupina bikera iz Međimurja i Zagorja pripojila se moto koloni u Mariboru, a nešto prije Bleiburga i u samom Bleiburgu spojili smo se sa jednom skupinom bikera iz Austrije, Podravine i Slavonije. Neki bikeri stigli su i drugim prijevozom.
 
 
Na ovogodišnjem obilježavanju okupilo se oko petnaest tisuća hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske, BiH i iz inozemstva te oko pedesetak bikera na motorima.
Tijekom sv. mise vrijeme se poboljšalo da bi pred kraj ponovo počela padati kiša.
Nakon sv. mise, kao i do sada, uputili smo se u Klagenfort gdje su nam Zlaja i Sonja pripremili obilan ručak i večeru kod Dorli. Hvala vam!
Sutradan po povratku smo ponovo svratili na bleiburško polje.
Zahvaljujemo se svim bikerima koji su sudjelovali u ovogodišnjem obilježavanju bleiburške tragedije i križnog puta.
 

Moto maraton „Cesta sjećanja“ („Memory route“) Zagreb - Bleiburg `16 - Najava
 
 
 bleiburg
Opis:
Ideja o moto maratonu “Cesta sjećanja” (“Memory route”) Zagreb - Bleiburg nastala je 2007. godine u jednom restoranu u Krapini na povratku sa preuzimanja spomen kamenja za Zid sjećanja Crkve hrvatskih mučenika na Udbini sa šest lokacija velikih hrvatskih stratišta nakon završetka Drugog svjetskog rata: Bleiburško polje u Austriji, Tezno polje kod Maribora, Kočevskog roga kod Kočevja i Crngroba kod Škofja Loke u Sloveniji, te Maceljske gore kod Krapine i Jazovke kod Sošica u Žumberku u Maceljskoj crkvi Muke Isusove. 
MKVC organizira 9. moto maraton pod nazivom "Cesta sjećanja" Zagreb - Bleiburg `16, 14. svibnja 2016. godine na komemoraciju povodom 71. obljetnice hrvatske tragedije na Bleiburgu (Austrija).

Cilj:

Cilj moto maratona “Cesta sjećanja” Zagreb - Bleiburg je očuvanje spomena na bleiburške žrtve i žrtve Križnog puta, a također i na sve žrtve Domovinskog rata, kojima mi veterani Domovinskog rata na ovaj način odajemo počast koju zaslužuju.


Vrijeme:

  • 14.05.2016. godine

Mjesto:

  • Bleiburg (Austrija)

Plan putovanja:

13.05.2016. godine

  • od 18.00 sati - Oni koji dolaze iz udaljenih krajeva mogu doći dan ranije u Zagreb. Osiguran im je smještaj (ponesite vreću za spavanje) i večera u istočnom dijelu Zagreba u Sesvetskim selima u Mjesnom odboru Sesvetska sela u Sesvetama. Za ostali smještaj možete provjeriti na www.booking.com ili nas nazovite za prihvatljivije cijene smještaja od 10-15 Eura po krevetu kod iznajmljivača apartmana i soba.

14.05.2016. godine

Oni koji se žele naknadno priključiti moto maratonu, mogu se priključiti tijekom cijele dužine vožnje ili na mjestima odmora odnosno polaska samo pratite satnicu.
Sa sobom ponijeti Putovnicu ili osobnu iskaznicu, prometnu dozvolu (tehnički ispravan, registriran, osiguran motor, zeleni karton) i vozačku dozvolu. 
Ugostitelji na bleiburškom polju svake godine osiguraju prehranu i piće. Cijena jednog obroka s pićem kreće se oko 8 Eura. 
Povratak po izboru.

Kontakt:

  • MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 {imageshow sl=35 sc=1 w=1000 /}


{jd_file file==43}