logo portal banner

AKTIVNOSTI

Sigurnost u prometu - „Trijezan vozač" na osječkim prometnicama

2016 05 10 trijezni vozac podjela letaka osijek
 
Članovi Moto klub Veterani - Croatia, u suradnji s PU Osječko-baranjskom, HAK-om Osijek i Trgovačkom i komercijalnom školom „Davor Milas“ kao partnerima, u nastavku projekta „Trijezni vozač“ dijelili su upozoravajuće letke vezane uz sigurnost prometa na cestama u Ulici kneza Trpimira, kod BP INA-e. 
Riječ je o projektu kojim se željelo preventivno djelovati na vozače motornih vozila i ostalih sudionika u prometu i to na korištenje zaštitnog pojasa, ne korištenje mobitela tijekom vožnje i štetnost alkohola i drugih opijata u prometu. 
Nakon izvršene kontrole od strane djelatnika prometne policije učenici su svakom vozaču predali po jedan primjerak upozoravajučeg letka sa ciljem osvještavanja svih sudionika u prometu, da su oni kao vozači i sudionici u prometu u najvećem broju slučajeva odgovorni za svoju sigurnost, a kao rizični faktor navodimo neprimjenu brzinu, korištenje mobilnog uređaja, vožnju pod utjecajem alkohola te ne korištenje zaštitnog pojasa.
Poslije „provjere“ djelatnika PP i uručenih letaka polaznici auto škola koji su zatečeni u prometu mogli su i isprobati „pijane naočale“ kako bi uvidjeli štetnost alokohola i drugih opijata.