logo portal banner

AKTIVNOSTI

Upozorenje o ilegalnom korištenju imena MK Veterani - Split

Dana 28.06.2009. godine zbog izlaska većine članova iz MK Veterani - Split, a preostali nije bio dovoljan da sukladno zakonima RH vode klub, klub je prestao s radom. U priopćenju od 28.06.2009. godine nalazi se razlog zbog čega je do toga došlo.

U međuvremenu isključeni član Renić Ante - Gumar i jedan član Kevrić Josip - Joke (jedan od dvojice preostalih članova iz bivšeg MK Veterani - Split) su nastavili po party prijavljivati ime Moto kluba Veterani - Split.
Budući da se nisu konzultirali sa Zajednicom MK Veterani - Croatia koji jedini odlučuje o ustrojavanju i korištenju imena MK Veterani po županijama ovim činom smatramo da je ovo provokacija na koju moramo pravno reagirati. Prije ustrojavanja samog MK Veterani - Split splet okolnosti ove iste osobe: Renić Ante - Gumar i Kevrić Josip - Joke bili su potpisnici Sporazuma o zajedničkom djelovanju Zajednica MK Veterani - Croatia gdje je jedna od ključnih točaka bila baš o imenu i boje MK Veterani te zajedničkom djelovanju koje na ovaj način i nakon upozorenja i dalje svjesno krše.
Ovim putem ih upozoravam da ne mogu koristiti ime MK Veterani - Split i nositi boje Veteran bez konzultacije sa Zajednicom MK Veterani - Croatia. Ukoliko će se to nastaviti i u narednom periodu pokrenut ću svu pravnu regulativu da ove ljude bez „obraza“ upoznam sa pravnim regulativama RH i isto tako upoznam braniteljske udruge i moto klubove o kakvim se pojedincima radi.
Nakon ovoga ne zanima me koje boje ćete nositi i u kojem klubu ćete bit, ali znam da nećete nositi boje MK Veterani.

Zajednica MK Veterani - Croatia
Ratko Dragović - Klek, predsjednik