logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2016 11 18 vukovar

U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., članovi MKVC posjetili su 17. studenog Osijek, Dalj, Borovo i Vukovar u kojima se nalaze spomen obilježja, kako bi odali počast svim poginulim i mučki ubijenim braniteljima i civilima.
Jedan dio članova MKVC priključuje se tradicionalno moto-karavani „Prevlaka - Vukovar“ dok drugi dio članova obilazi stratišta u Osječkoj-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na taj način članovi MKVC odaju počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.
Prvo stajanje bilo je u Osijeku, gdje su zapaljene svijeće podno spomenika koji se nalazi pored PU Osječko-baranjske županije. Potom su članovi MKVC svijeće zapalili i odali počast kod umjetničke instalacije „Crveni fičo“ te u bivšoj vojarni „Drava“ sada Campus, kod spomenika 3. gbr „Kune“. Nakon Osijeka, članovi MKVC su se uputili u Nemetin, gdje su podno spomen obilježja za zatočene branitelje i civile srpskih koncentracijskih logora zapalili svijeće u spomen na sve zatočene i nestale branitelje i civile srpskih koncentracijskih logora u Domovinskom ratu. U nastavku obilježavanja uslijedio je PGP Dalj i masovna grobnica na farmi „Lovas“. Svijeće su zapalili i u Borovu u spomen na mučki ubijene pripadnike specijalne policije. Posljednje stajalište i paljenje svijeća bilo je na Ovčari i u Vukovarskoj ratnoj bolnici, gdje su se ujedno i svi članovi moto kluba pomolili za nestale i poginule branitelje i civile.
Na dan pada Vukovara 18. studenog, na komemorativnom skupu i u koloni sjećanja, članovi MKVC su se priključili obilježavanju 25. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. 

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top