logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2017 05 27 jasi za bracu 259
 
Na prijedlog hrvatskih branitelja iz grada Zagreba, Gradska skupština grada Zagreba je 15.03.2007. godine proglasila 30. svibnja Danom branitelja Grada Zagreba. Naš prijedlog se temeljio na činjenici da se 30. svibnja obilježava i Dan Hrvatskog sabora, najvišeg predstavničkog tijela hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske. Taj dan je simbol hrabrih hrvatskih branitelja, koji su sebe nesebično i odvažno podarili Hrvatskoj i na taj način dali presudni doprinos ostvarenju stoljetne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom. Zahvalnicom Hrvatskog sabora hrvatskim braniteljima ostavljeno je u zavjet budućim sazivima Sabora i svim nositeljima izvršne vlasti da u svom djelovanju vode neprekidnu i svaku potrebitu brigu o svim žrtvama Domovinskog rata, poglavito o invalidima, obiteljima i djeci poginulih branitelja. Stoga je primjereno da se 30. svibanj utvrdi kao Dan branitelja Grada Zagreba kao trajno sjećanje i simbol žrtve i pobjede hrvatskih branitelja.
Povodom Dana branitelja grada Zagreba braniteljske udruge organiziraju razne događaje vezane za svoj radi ili sjećanje na Domovinski rat.
Tako Moto klub Veterani - Croatia svake godine u klupskim prostorijama u Sesvetama organizira druženje članova MKVC, drugih moto klubova i free bikera s braniteljima te s građanima grada Zagreba.
Za sve sudionike pripremili smo ručak, piće i dobro raspoloženje.
 

Dok se pripremao ručak bikeri su se uputili na moto defile „Jaši za braću“ ulicama grada Zagreba sve do Mirogoja, gdje smo zapalili lampaš ispred Zida boli i na grob prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana.
Potom smo posjetili hrvatske branitelje okupljene u organizaciji HVIDR-e grada Zagreba na ŠRC Sopot u sportskom aktivnostima.
Nakon toga vratili smo se u klupske prostorije i nastavili sa svojim moto programom.
I ove su nam se godine u moto defileu i druženju priključili članovi BK LE MC Croatia II iz Zagreba, MK Bjelovar, Eurobiker Charity Hrvatska kao i veliki broj free bikera.
Hvala svima koji su svratili i podružili se sa članovima MKVC.
 
 
 

Moto defile Jaši za braću `17. - Najava
 
 
 
 
2017 05 30 dan branitelja plakat
 

MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje sa velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera i način da mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat.
Cilj ovogodišnjeg okupljanja bio je sudjelovanje MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba kao sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.


 

Opis:
MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje sa velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 30 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pruža nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile i prvu zagrebačku moto alku kao novi oblik druženja veterana i mladih bajkera i način da mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat. Moto alka je u novije vrijeme vrlo popularna među bajkerima jer pobuđuje natjecateljski duh i razvija osjećaje zajedništva i razumijevanja za raznolikosti različitih krajeva u Hrvatskoj.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 27.05.2017. godine
  • 10:00 - 11:00 sati - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC
  • 11:00 - 13:30 sati - Moto defile „Jaši za braću `15“, polaganje vijenca i obilazak zagrebačkih znamenitosti
  • 13:30 - 15:00 sati - Ručak za sve sudionike obilježavanja i odmor

Mjesto:

  • Zagrebačka 2, Sesvete (Zagreb)

Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
PLAN I PROTOKOL
SREDIŠNJEG OBILJEŽAVANJA
DANA BRANITELJA GRADA ZAGREBA 2017.
 
 
Petak, 26.05.
- 00 sati - Otvaranje izložbe fotografija „U spomen na zagrebačke heroje“,u auli Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1
- 17:00 sati – svečano otvaranje Međunarodnog memorijalnog nogometnog turnira “Darko Mateša”, stadion NK Hrvatski dragovoljac u Sigetu koji traje do 28. svibnja2017. godine
- 00 sati -Tribina „Da me voliš, ti bi …“, Dvorana Doma invalida Domovinskog rata, Slovenska 21
 
Subota, 27.05. 
- 00 sati - „Cjelodnevni sportski susreti“ -ŠRC Sopot,Milana Kovačića 18,
- 00 sati - „Zagreb Open 2017.“, turnir u sjedećoj odbojci, sportska dvorana Centra „Vinko Bek“, Kušlanova 59,
 
Nedjelja, 28.05. 
- Gradonačelnikov svečani prijem zapovjednika zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnika udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba u palači Dverce
- 00 sati - Disciplina Trap – streljana Kozjačja, Belovar – cjelodnevni sportski susret
 
Utorak, 30.05.
- 00 sati –Svečano polaganje vijenca na Oltaru domovine - Medvedgrad
- 00 sati –Svečano polaganje vijenaca i odavanje počasti svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata na Gradskom groblju Mirogoj
- 00 sati - Svečana akademija povodom Dana branitelja Grada Zagreba,Mala dvorana,KD Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4
- 00 sati - Sveta Misa za sve hrvatske branitelje u Katedrali

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top