logo portal banner

„Trijezni vozač" u Tehničkoj školi - Slavonski Brod

2017 02 23 trijezni vozac tehnicka skola sl brod 2
 
MKVC svoju 10. godina djelovanja započeo je provedbom projekata pod nazivom "Trijezni vozač"  i to kroz tjedan sigurnosti cestovnog prometa. Riječ je o projektu kojeg provodimo u srednjim školama i to u suradnji s HAK-om i Odjelom prevencije MUP-a. "Trijezni vozač" je projekt u kojem želimo pokazati štetnost i utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu i vožnju motornim vozilom, sigurnost djece u vozilu, štetnost korištenja mobilnog uređaja tijekom vožnje, obavezno korištenje sigurnosnog pojasa te štetnost neproipisne brzina kretanja motornih vozila i motocikla. 

2017 02 23 trijezni vozac tehnicka skola sl brod 4

U projektu su dana 23. veljače 2017.g. sudjelovali maturanti srednje Tehničke škole, kojima je predavanje i mini radionicu održala Irena Hled iz PU Brodsko- posavske. Učenici su imali priliku isprobati tzv. “pijane naočale“ i „virtualne 3D“ naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilima.

2017 02 23 trijezni vozac tehnicka skola sl brod 3

Tijekom uporabe naočala učenici su prolazili mini poligon (tzv. osmicu), sklapali „ključ-cilindar-brava" te pisali poruku na mobitel i uvjerili se koliko je zapravo teško upravljati samim sobom pod utjecajem alkohola. Nakon edukativnog dijela učenici su podjelili edukativni materijali na prometnici neposredno uz samu školu. Prometni policajac zaustavio bi vozilo i ukratko objasnio razlog zaustavljanja te su nakon toga učenici vozačima podjelili letke na kojima je sadržaj vezan uz sigurnost prometa na cestama. 

World tražilica