logo portal banner

AKTIVNOSTI

6. rođendan 7. podružnice MKVC

2017 03 26 rodendan mkvp 6
 
Moto klub Veterani Posavina osnovan je kao 7. podružnica MKVC u ožujku 2011. godine s ciljem okupljanja i druženja bikera hrvatskih branitelja iz Posavine. Na tim „neobaveznim“ druženjima stvara se jedna velika obitelj koja provodi velike projekte i humanitarnog karaktera, a članovi podružnice na svojim oktanskim ljubimcima prelaze i preko 100 000 km godišnje. 
Osim vlastitih projekata, članovi podružnice sudjeluju u projektima drugih podružnica MKVC, udruga i raznih organizacija civilnog društva, a sve u skladu s misijom i vizijom kluba te u duhu kršćanskih, obiteljskih i domoljubnih vrijednosti.
 
2017 03 26 rodendan mkvp 2
 
Na tom plemenitom putu, koji je isprepleten raznim događanjima i neugodnim situacijama, ništa ih nije spriječilo da ostvare ciljeve i projekte koje su si zacrtali u 2011. godini. 
U nizu aktivnosti članovi Veterana Posavina, na čelu s Predragom Miškovićem-Fredom, svake godine ostvare nekoliko zavidnih humanitarnih projekata u Posavini. Među najvećim donacijama možemo izdvojiti "Euro Tour 2016. Charity Transport", projekt koji je pokrenula njemačka humanitarna udruga Eurobiker zajedno s Biker Brummi-Hilfe i u suradnji sa Eurobiker Charity Croatia. Riječ je o donaciji 10 šlepera različite medicinske opreme, namještaja, uređaja, aparata i instrumenata. Donacija je bila namijenjena zdravstvenim ustanovama i školama u Orašju. 
 
2017 03 26 rodendan mkvp 1
 
Uz desetke humanitarnih i edukacijskih projekata godišnje, članovi MKVP sudjeluju i u projektima vezanim uz Domovinski rat kao što su moto defilei „Jaši za braću“ i „Ponos ratnih Veterana“, moto maratoni "Cesta sjećanja", „Dani otvorenih vrata“, „Đir za Mir“ i dr.    
 
2017 03 26 rodendan mkvp 3
 
Ali, kako se ono kaže, nije to sve...
Pored svih humanitarnih projekata, moto defilea, moto maratona, ljetnih i zimskih moto partija koji se održavaju u BiH i RH, uz neizostavne vlastite obiteljske i poslovne obveze, članovi moto kluba Veterani Posavina rade i na ostvarenju vizije razvoja moto turizma. Još 2015. godine započeli su izgradnju moto kampa u Orašju i već ga 2016. godine završili. Moto kamp je namijenjen druženju članova MKVP, ali i ostalih bikera koji štuju vrijednosti koje promiču i promoviraju članovi MKVP
Moto kamp bit će osnovna i polazna destinacija s koje će članovi MKVP kretati u atraktivne turističke moto rute po Posavini promovirajući bogatu kulturnu baštinu, povijesno naslijeđe, gastronomsku ponudu bogatih posavskih specijaliteta te iz „prve“ ruke svjedočiti gorku i bolnu istinu o stradavanju hrvatskog naroda Posavine tijekom Domovinskog rata. Zato ih slobodno možemo nazvati vitezovima bosanske Posavine.
 
2017 03 26 rodendan mkvp 4
 
I na kraju, vitezovi, prijatelji, članovi obitelji MKVC želimo vama i 7. podružnici MKVC SRETAN ROĐENDAN!