logo portal banner

AKTIVNOSTI

MK 4. Gardijska Split - Krunice - Slavonski brod `17.

2017 04 26 26 krunica za 26 godina sl brod 5

 
Povodom 26. godišnjice utemeljenja ratne postrojbe 4. gardijske brigade, Moto-klub 4. gardijske brigade iz Splita organizira polaganje svijeća i krunica na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima od Splita do Vukovara. U Slavonskom brodu, koji je već nekoliko godina domaćin splitskim bikerima, članovi 5. podružnice-Istočna Hrvatska MKVC organizirali su doček za prijatelje iz Splita. Svi zajedno su 26. travnja 2017. godine položili krunicu i vijence kod centralnog spomenika braniteljima, kod KKD IBM u 10:30 sati. Poslije molitve i kratkog druženja posjetili su izložbu Marka Kerna u Gradskoj knjižnici gdje je upriličen domjenak, a nakon kratkog odmora članovi Moto kluba 4. gardijske nastavili su put prema Pakracu, Okučanima i Novoj Gradišci. 
 
  
 
2017 04 26 26 krunica za 26 godina sl brod
 
Kao i prethodne dvije godine, i 2017. povodom 26. godišnjice utemeljenja ratne postrojbe 4. gardijske brigade - Pauci, Moto klub 4. gardijske brigade iz Splita organizira polaganje svijeća i krunica na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima od Splita do Vukovara.
Tim povodom članovi 5. podružnice - Istočne Hrvatske  MKVC organiziraju doček bikera u Slavonskom Brodu u srijedu 26. travnja 2017. godine.
Polaganje krunice i molitva bit će kod centralnog spomenika braniteljima, kraj kazališno-koncertne dvorane IBM u 10:30 sati.
Ovakvim aktivnostima MKVC se pridružuje braniteljskim klubovima i udrugama koji na poseban način promiču vrijednosti i dignitet Domovinskog rata te šire povijesnu istinu o iznimnom doprinosu poginulih branitelja za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske.