logo portal banner

AKTIVNOSTI

Preventivna akcija „Poštujte naše znakove - biciklirajmo sigurno" u Osijeku

2017 05 03 postujte nase znakove osijek 1

U preventivnoj akciji "Poštujte naše znakove - biciklirajmo sigurno", koja se održala 03. svibnja 2017.g. na osječkom trgu Ante Starčevića, sudjelovale su škole i građanske udruge s područja grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Udruge su kroz mnogobrojne radionice predstavile preventivne aktivnosti iz područja prometne sigurnosti s posebnim naglaskom na sigurnost biciklista.

2017 05 03 postujte nase znakove osijek 2

Edukativno-preventivni program u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove - biciklirajmo sigurno" održan je pod vodstvom Ravnateljstva policije 3. svibnja od 11 do 14 sati. Tom prigodom su članovi 5. podružnice - Istočna Hrvatska MKVC predstavili projekt MKVC "Trijezni vozač" koji provode već četvrtu godinu zaredom po srednjim školama i drugim događanjima. 

2017 05 03 postujte nase znakove osijek 3

U raznim edukativnim postavima i radionicama na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu i sigurne vožnje bicikla sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Osijek i  Dječjeg vrtića Mali princ iz Bijelog Brda te učenici osnovnih škola Sveta Ana i Franjo Krežma iz Osijeka. Organiziran je i tematski glazbeno-scenski nastup dječjeg pjevačkog zbora Osnovne škole Franjo Krežma iz Osijeka i dječjeg zbora Prološčići iz Tenje.

2017 05 03 postujte nase znakove osijek 4

Radionicu "Zaviri u mobilni preventivni centar policije i saznaj biciklistička prava" vodili su policijski službenici PU Međimurske, "Kako propisno voziti bicikl - zaštitna kaciga glavu čuva" Udruga rekreativnih biciklista "Kotrljaneri" Osijek, "Vješti na cesti, vještiji u prirodi" članovi Brdsko-biciklističkog kluba "Našice", "Zaustavljeno vrijeme" članovi Oldtimer kluba 1996 - Našice te "Mala škola prve pomoći" Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

2017 05 03 postujte nase znakove osijek 5

Učenici su uz pomoć policajaca o ponašanju u prometu učili i vozeći mobilnim poligonom „Sigurno u prometu“ JUMICAR, a imali su priliku naučeno primijeniti u međusobnom natjecanju u spretnosti vožnje bicikla. 

2017 05 03 postujte nase znakove osijek 6

World tražilica