logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2017 09 13 jajce 104
 
Predsjednik MKVC podružnice 6. Hercegovina Stanko Šarić sa svojim članovima nazočio je 22. obljetnici oslobođenja kraljevskog grada Jajca. Grad su 13. rujna 1995., nakon trogodišnje okupacije, oslobodile združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji “Maestral".
Trinaestog rujna u Jajcu se okuplja na tisuće Hrvata sa svojim obiteljima, rodbinom, gostima i prijateljima kako bi iskazali zahvalnost hrabrim braniteljima i osloboditeljima i prisjetili se vremena slave i ponosa, ali i kalvarije kroz koju su svi skupa prolazili ratnih 90-ih godina.
Središnja svečanost obilježavanja oslobođenja Jajca počela je mimohodom veterana i ratnih zastava postrojbi hrvatskih snaga sve do crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je služena misa zadušnica za poginule branitelje.
Nakon sv. mise održana je svečana akademija u Domu kulture na kojoj su se nazočnima obratili predstavnici društvenog i političkog života u BiH.

POVEZANI ČLANCI

WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    ZADRUGA 
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo zadruga veterani     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top