logo portal banner

AKTIVNOSTI

„Ponos Hrvatske" '18.

2018 02 02 ponos hrvatske 4
 

"Ponos Hrvatske" nagrada je za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu koja se u Hrvatskoj ove godine dodjeljuje 13. put.
Naime, gospođa Vjera Matulić, dobitnica nagrade "Ponos Hrvatske", svojom je idejom da putem društvenih mreža pomogne spojiti iznajmljivače na Jadranu s obiteljima koje svojoj djeci nisu mogle priuštiti ljetovanje napravila jednu od najhumanijih gesta po kojoj će se pamtiti 2017. godina. Pokrenula je lanac dobrote i pozitivne energije u koji smo se punog srca odmah uključili.
Njena Facebook stranica "Iznajmljivači sa srcem" iz dana u dan bila je sve posjećenija, a humanost se probudila kod brojnih iznajmljivača privatnog smještaja na našem moru. Obitelji koje su na ovaj način prvi put dobile priliku otići na ljetovanje nailazile su na problem prijevoza.

 

 
2018 02 02 ponos hrvatske 1
 
Članovi 5. Podružnice MKVC uvidjeli su mogućnost pomoći te su se javili  gospođi Matulić i ponudili pomoć u ovom hvalevrijednom podvigu i to u besplatnom prijevozu za djecu s posebnim potrebama s područja Osječko-baranjske županije, ne znajući da osim punog srca što činimo dobro ovim potezom stječemo i pregršt novih i prekrasnih prijateljstava.
 
2018 02 02 ponos hrvatske 2
Istovremeno je gospodin Tomislav Pavlović pokrenuo Facebook stranicu „Vozači velikog srca“ gdje su se svi ljudi dobre volje koji imaju vlastito prijevozno sredstvo i nešto vremena javljali kako bi se uključili u ovu veliku humanitarnu akciju.
Članovi 5.Podružnice Moto kluba „Veterani Croatia“ tijekom prošlogodišnje turističke sezone osigurali su prijevoz do Jadrana brojnim obiteljima s područja Osječko-baranjske županije.
S ponosom ističemo kako je humanost ove ideje prepoznao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te je Osječko-baranjska županija odlučila pomoći u vidu financiranja  povratne autobusne karte djece s posebnim potrebama i njihovih obitelji s područja Osječko-baranjske županije.
 
2018 02 02 ponos hrvatske 3
 
Za nepokretnu i teško pokretnu djecu te mališane koji zbog prirode svoje bolesti nisu u mogućnosti samostalno se kretati rješenje su ponudili iz Zavoda za  hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Organizirali su i osigurali besplatan prijevoz sanitetskim vozilom djeci s područja županije kao i njihovim roditeljima, od adrese prebivališta do izabranog odredišta ljetovanja.
 
2018 02 02 ponos hrvatske 5
 
Drago nam je što smo dio ove lijepe priče te da smo kao MKVC i Županija na čelu sa županom gospodinom Anušićem pokazali još jednom kako Hrvati imaju veliko srce kada je najpotrebnije. Ponekad je potreban samo mali poticaj da se val humanosti pokrene: drago nam je da smo to zajednički i učinili.
World tražilica