logo portal banner

Moto defile Jaši za braću `18.

2018 05 26 jasi za bracu 101
 
Na prijedlog hrvatskih branitelja iz grada Zagreba Gradska skupština Grada Zagreba je 15.03.2007. godine proglasila 30. svibnja Danom branitelja Grada Zagreba. Naš prijedlog, hrvatskih branitelja Grada Zagreba, temeljio se na činjenici da se 30. svibnja obilježava i Dan Hrvatskog sabora, najvišeg predstavničkog tijela hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske. Taj dan je simbol hrabrih hrvatskih branitelja, koji su sebe nesebično i odvažno podarili Hrvatskoj i na taj način dali presudni doprinos ostvarenju stoljetne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom. Zahvalnicom Hrvatskog sabora hrvatskim braniteljima ostavljeno je u zavjet budućim sazivima Sabora i svim nositeljima izvršne vlasti da u svom djelovanju vode neprekidnu i svaku potrebitu brigu o svim žrtvama Domovinskog rata, poglavito o invalidima, obiteljima i djeci poginulih branitelja. Stoga je primjereno da se 30. svibnja utvrdi kao Dan branitelja Grada Zagreba kao trajno sjećanje i simbol žrtve i pobjede hrvatskih branitelja.
Povodom Dana branitelja Grada Zagreba braniteljske udruge organiziraju razne događaje vezane za svoj rad ili sjećanje na Domovinski rat. Tako je Moto klub Veterani - Croatia ove godine u klupskim prostorijama u Sesvetama organizirao druženje članova MKVC, drugih moto klubova i free bikera, branitelja i građana grada Zagreba. Za sve sudionike pripremili smo švedski stol, piće i dobro raspoloženje.
Prije toga održali smo redovnu godišnju skupštinu MKVC. Nakon skupštine u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“ promovirali smo drugu monografiju „Moto klub Veterani (2013. - 2017.).
Nakon toga nastavili smo se družiti u klupskim prostorijama, da bismo u 15.00 sati krenuli u motodefile „Jaši za braću '18.“ ulicama Grada Zagreba do Mirogoja.
Cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba jest sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.
Na gradskom groblju Mirogoj zapalili smo lampione ispred Zida boli, da bismo potom na grob iznenada preminulom članu MKVC Mladenu Rebroviću - Rebru uz suglasnost obitelji postavili mramornu ploču s grbom MKVC i uklesanom godinom učlanjenja u klub i godinom iznenadne smrti. Mramornu ploču dizajnirao je član i dopredsjednik MKVC Siniša Jugović - Siki, a izradio ju je član MKVC Ilija Tolić  te je donirao MKVC. Ovo je primjer kako ćemo obilježavati grobna mjesta preminulih članova MKVC.
Potom smo se uputili ulicama: Ulica Medveščak - Ulica Ribnjak - Palmotićeva ulica - Boškovićeva ulica - Zrinjevac - Hebrangova ulica - Trg braće Mažuranić - Ulica Jurja Žerjavića - Trg Petra Svačića - Kumičićeva ulica - Miramarska cesta - Ulica Grada Vukovara - Ulica Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Avenija Dubrovnik - Ulica Milovana Kovačevića 18 do ŠRC “Sopot”, mjesta održavanja sportskih igara udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba u organizaciji HVIDR-e Grada Zagreba.
Na ŠRC Sopot, zbog neadekvatnog prostora za organizaciju motoalke, organizirali smo alku u tačkama. Prema broju gledatelja možemo zaključiti da je alka pobudila interes branitelja i djece branitelja, ali i prisutnost motora.
Prije početka alke imali smo određen broj sudionika koji su se prijavili nekoliko dana prije održavanja ovih sportskih igara. Na sam dan igara broj zainteresiranih sudionika alke se udvostručio. Zbog nedostatka vremena nismo mogli održati i treći krug igre, već smo morali nakon drugog kruga ući u pripetavanje.
Prva dva mjesta osvojili su očekivano članovi MKVC, ali iznenadilo nas je da je treće mjesto osvojila ekipa branitelja iz Grada Zagreba. Čestitamo im.
Nakon podjele medalja jedan dio članova krenuo je svojim domovima i na moto parti u Zelini, a članovi Podružnice 1. i 5. su predvečer posjetili člana MKVC Tomu koji se nalazi na postoperativnom oporavku u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu. Tomo se dobro osjećao i predviđa da bi idući tjedan mogao biti pušten kući, na kućnu njegu. Tomo, želimo ti brz oporavak i još brži povratak u ekipu i na hrvatske ceste.
Hvala svima koji su svratili i podružili se s članovima MKVC.
Pokrovitelj ovog događaja je Grad Zagreb.

 

 

 


Moto defile Jaši za braću `18. - Najava
 
2018 05 30 dan branitelja plakat
 

Opis:

MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje sa velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera i način da mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 26.05.2018. godine
  • 09:00 - 10:00 sati - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC (Zagrebačka 2, Sesvete - Zagreb)
  • 10:00 - 12:30 sati - Skupština MKVC (u Plavoj dvorani na adresi Trg Dragutina Domjanića 6, 10360 Sesvete)
  • 12:30 - 13:00 sati - Odmor
  • 13:00 - 14:30 sati - Predstavljanje monografije "Moto klub Veterani - Croatia (2013. - 2017.)" (dvorana Narodnog sveučilišta “Sesvete” na adresi Trg Dragutina Domjanića 6/I, 10360 Sesvete)
  • 15:00 - 16:00 sati - Moto defile „Jaši za braću `18.“ (polaganje vijenca na Mirogoju i obilazak do ŠRC Seget)
  • 16:00 - 16:30 sati - Ručak  
  • 16.30 - 17.30 sati - Alka (sudjelovanje u igrama zajedno sa članovima HRVIDR-a Grada Zagreba)
  • 18.00 sati podjela medalja i zajedničko druženje

Mjesto:

  • Zagrebačka 2, Sesvete (Zagreb)

Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
PLAN I PROTOKOL
SREDIŠNJEG OBILJEŽAVANJA
DANA BRANITELJA GRADA ZAGREBA 2018.
 

Petak, 25.05.2018.

- 17.00 sati - Svečano otvorenje 23. međunarodnog memorijalnog nogometnog turnira „Darko Mateša“, u povodu Dana branitelja Grada Zagreba (trajanje turnira od 25. – 27. svibnja 2018.)
Stadion NK Hrvatski dragovoljac u Sigetu

Subota, 26.05.2018.

- 10.00 sati – Svečano otvaranje Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci „Zagreb Open 2018“, u dvorani Dom odbojke „Bojan Stranić“, Jarunska 5; Svečana podjela odličja natjecateljima predviđena je u 17.30 sati
- 10.30 sati – Svečano otvaranje „Cjelodnevnih sportskih susreta“ – na ŠRC Sopot, Milana Kovačića 18. Svečana podjela odličja natjecateljima predviđena je u 18.00 sati, nakon čega se nastavlja neformalno druženje do 20.00 sati.
- 16.00 sati – Disciplina TRAP – trening (Finale, nedjelja 27.05.2018. od 9.00 sati) Streljana Lovačkog društva „Ponikve“, Susedgrad, II. Bizek 100

Nedjelja, 27.05.2018.

- 09.00 sati - Finale Disciplina Trap – Cjelodnevni sportski susret streljana Lovačko društvo „Ponikve“, Zagreb, II. Bizek 100
- 11.00 sati - Svečano otvaranje „9. Međunarodnog turnira košarke u kolicima povodom Dana branitelja Grada Zagreba“, u dvorani Vinko Bek, Kušlanova 59A Svečana podjela odličja natjecateljima predviđena je u 17.00 sati
- 19.00 sati - Sveta Misa za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u Svetištu Sveta Mati Slobode, Ulica don Petra Šimića 1. Nakon svete Mise, proći će se mimohodom kroz Kenotaf crkve te položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja „Svete Mati Slobode“

Utorak, 29.05.2018.

- 18.00 sati -Tribina „Zakon o hrvatskim braniteljima i njegova primjena“, Dvorana Doma invalida Domovinskog rata, Slovenska 21

Srijeda, 30.05.2018.

- 09.00 sati - Svečano polaganje vijenca na Oltaru domovine - Medvedgrad
- 10.00 sati - Svečano polaganje vijenaca i odavanje počasti svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata na Gradskom groblju Mirogoj, prema sljedećem rasporedu:
- Glas hrvatske žrtve - Zid boli
- Centralni križ u Aleji branitelja
- Grob prvog ministra obrane pok. Gojka Šuška
- Grob prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana
- Spomenik „Kenotaf“ na Krematoriju

- Gradonačelnikov svečani prijem zapovjednika zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnika udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba u palači Dverce, Katarinin trg 6 (Sudjelovanje uz pozivnicu – zbog ograničenog broja sudionika)

Četvrtak, 31.05.2018.

- 21.00 sat - Koncert Prljavog kazališta povodom Dana branitelja i Dana Grada Zagreba, na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici

World tražilica