logo portal banner

AKTIVNOSTI

Sigurnost u prometu - Pula `18.

2018 04 22 pula 
 
Članovi MKVC danas su zajedno s ostalim motoklubovima i udrugama iz Istre na parkiralištu Rojca u Puli četvrti put za redom sudjelovali u prometnoj edukaciji vozača mopeda i motocikala, koji spadaju među najranjivije sudionike u prometu. Cilj edukacije je ukazati ljudima, osobito mladim vozačima, na važnost sigurnog ponašanja u prometu s obzirom na nastupajuću sezonu koja na ovo područje dovodi ne samo turiste, nego i brojne motocikliste. Edukacija je započela predavanjem o sigurnosti u prometu, a nakon toga je na poligonu održana pokazna vježba spretne i sigurne vožnje u kojoj su sudjelovali bikeri, a potom i zainteresirani građani. Bili su tu i predstavnici Hitne pomoći koji su demonstrirali na koji se način može pomoći unesrećenima.
Ovom prilikom skrenuta je pozornost na najčešće greške koje čine vozači motocikala i mopeda, poput vožnje bez dozvole, upravljanja vozilima koja nisu prošla tehnički pregled te neregistriranim i neispravnim vozilima, vožnje uz prekoračenje brzine te nepoštivanja prava prednosti prolaza na raskrižju. Bilo je riječi i o opasnosti nepropisnog pretjecanja i nekorištenja kacige. Policija i bikeri ukazali su na poželjno ponašanje u prometu te upoznali sudionike s najkritičnijim raskrižjima i cestama, odnosno dionicama.
Nakon edukacije na poligonu su bikeri nastavili druženje, popraćeno zvucima rock klasika i mirisom ćevapčića i odrezaka sa žara.

 
2018.04.22. - Poligon sigurne i spretne vožnje u Puli - Najava
 
2018 04 22 poligon
 
Pozivamo sve ljubitelje vožnje na dva kotača na edukativno - pokazni poligon sigurne i spretne vožnje dana 22.04.2018. godine (nedjelja) s početkom u 10:00 sati.
Dvorište vojarne Karlo Rojc u Puli.
U organizaciji: Istra "Bikeri na cesti", Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska MKVC i MUP RH - Pula