logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2021 01 29 sisak
 
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia i njihovi prijatelji drugi su se dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem 2020. godine uključili u pružanje pomoći pogođenima. Drugi dan nakon potresa napunili su jedan kombi voćem i povrćem i dovezli ga u Mošćenicu te podijelili mještanima.
Isti dan započeli smo i s prikupljanjem novčanih sredstva. U nekoliko dana prikupili smo više od tridesetak tisuća kuna. Moto klub Veterani - Croatia ima članove iz cijele RH, BiH i drugih europskih zemalja. Također ima i nekoliko članova koji žive na području epicentra ovog potresa i na njegovim rubovima. Jedan član živi u blizini najvećih stradavanja. Srećom, njegov je objekt izdržao podrhtavanje tla i dobro se drži, dok su kod ostala dva člana nastale manje materijalne štete.
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia upoznali su tijekom svojeg desetogodišnjeg djelovanja puno ljudi pa su ponekad nastala i trajna prijateljstva. Zbog zime i hladnoće, koja je nastupila, odlučili smo da je najbolje pomoći pogođenima tako što ćemo nekoj obitelji ili više njih  u cijelosti pokriti troškove saniranja grijanja. I tako smo odlučili pomoći našem prijatelju MKVC Ivici Pandži - Orkanu. On je predložio da se ne pomogne samo njemu već svim njegovim susjedima u staroj dvokatnici u kojoj on živi u Sisku. U njegovoj zgradi žive jedan hrvatski branitelj sa suprugom, supružnici - hrvatski branitelj i braniteljica, kći hrvatskog branitelja - samohrana majka s djecom, supružnici profesori, a jedan stan je prazan i u vlasništvu je Ministarstva obrane RH.
 

U početku nije bilo električne energije ni vode, ali ona je vrlo brzo bila ponovo uvedena. Na tavanu zgrade dimnjaci su bili porušeni, a u neke dimnjake su upali i porušeni elementi dimnjaka i krova. Neki dimnjaci su se morali bušiti po stanovima i moralo se otklanjati porušene elemente koji su upali u cijevi dimnjaka. Stanarima su već drugi dan nakon potresa pomogli navijači „Torcide“ iz Šibenika, Vodica i okolice, koji su maknuli porušene dijelove zgrade i krova te očistili teren , a nakon toga i pokrili krovište najlonom.
Nakon konzultacija s građevinarima i dimnjačarem za izvođača radova uzeli su domaću tvrtku koja se bavi takvim poslovima GRIV d.o.o. iz Siska. Oni su se odmah prihvatili posla i u desetak dana sanirali jednokanalne, dvokanalne i trokanalne dimnjake, ponovo ih sazidali na tavanu punom opekom, izradili oplate i betonirali nove AB kapama na dimnjacima, raskrili dio krovišta i pokrili ih zamjenskim crijepom. Za cjelokupni rad naplatili su samo 25.000,00 kuna. Hvala im na razumijevanju.
Za realizaciju ove humanitarne pomoći zaslužni su članovi MKVC: Dragan Antić - Šimera, Mario Galov - Rambo, Dalibor Franić - Dado, Vilma Dominiković, Vitomir Glavaš - Vito, Zvonimir Hrgović - Hrga, Jurica Kovač - Juka, Dan Bečić, Jurica Pavlović - Juca, Zlatko Filipović - Zlaja i naši prijatelji i simpatizeri: Marijana Penman, Goran Žderić, Marija Grmoja, Ivica Bačić, Adrian Bečić, Rosary & Andro Jakelić, Zlatko Andačić, Sineva Kaleb, Boris Herceg, Nicole Bečić & Brian Arnold, Sofia, Ana & Adam Bečić, Ivan & Iva Bečić, Josip Mišković, Eduard Petrić i Mirian Stella Petrić.
Zahvaljujemo se donatorima i članovima MKVC na nesebičnom volonterstvu i suosjećanju te pomoći bližnjima.
 
DOK IMAMO VREMENA,
ČINIMO DOBRO SVIMA (Gal. 6,10)

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top