logo portal banner

Moto defile Jaši za braću `21.

2021 05 30 jasi za bracu 100

Dan državnosti Republike Hrvatske, 30. svibnja,  Gradska skupština grada Zagreba proglasila je 15.03.2007. na prijedlog hrvatskih branitelja iz grada Zagreba Danom branitelja Grada Zagreba.

Taj dan je simbol hrabrih hrvatskih branitelja iz Zagreba, koji su sebe nesebično i odvažno darivali Hrvatskoj i na taj način dali presudni doprinos ostvarenju stoljetne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom. Ovime je svim nositeljima izvršne vlasti u Gradu Zagrebu zadana obveza da u svom djelovanju vode neprekidnu i svaku potrebnu brigu o svim žrtvama Domovinskog rata, poglavito o invalidima, obiteljima i djeci poginulih branitelja. Stoga je primjereno da se 30. svibnja utvrdi kao Dan branitelja Grada Zagreba i kao trajno sjećanje i simbol žrtve i pobjede hrvatskih branitelja.

2021 05 30 sesvete 02

Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima iz Grada Zagreba čestitamo Dan branitelja Grada Zagreba te svim građanima Republike Hrvatske i Dan državnosti.

Članovi 1. Podružnice - Središnja Hrvatska MKVC okupili su se i odali počast preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred spomenika poginulih hrvatskih bojovnika u Sesvetama te se nastavili družiti u klupskim prostorijama.


 Moto defile Jaši za braću *21. - Najava

 
 2021 05 30 dan branitelja plakat
  
Opis:
MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje s velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera i da na taj način kod mladih generacija pobudimo dodatno zanimanje za Domovinski rat.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promicanje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 30.05.2021. godine (nedelja) (sve ovisi o povoljnoj epidemiološkoj situaciji).
  • 09:00 - 13:00 sati - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC i polaganje vijenaca i paljenje svijeća
  • 13:00 - 14:00 sati - Ručak i druženje u klupskim prostorijama

Mjesto:


Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Vjeran Pokos, tajnik, mob: 0989056118, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
  


 


 

 

 

 

 

 

 

 

World tražilica