logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Krajevima naših predaka `21.

2021 05 27 krajevima 100

Članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC pokrenuli su projekt, koji smo prvi put održali prije šest godina pod nazivom „Moto maraton krajevima naših predaka“. Taj projekt osmislili smo i započeli s bikerima Hrvatima koji žive u Australiji.
Dosad je bilo više upita kad ćemo ga organizirati svake godine. Najuporniji u tome je bio Fred (7. Podružnice - Posavina MKVC (BiH)). I sad, u ovo pandemijsko vrijeme, organizirao ga je Miki sa svojim članovima Slavoncima (5. Podružnica - Istočna Hrvatska MKVC).
Krenuli su 27.05.2021. godine iz Slavonskog Broda do Orašja (BiH), gdje im se priključio Fred (predsjednik 7. Podružnice - Posavina MKVC (BiH) te su nastavili do Prisoja do Stanka (predsjednik 6. Podružnice - Hercegovina MKVC (BiH). Zadržali su se kratko vrijeme, jer su zbog mjera pandemije BiH morali napustiti unutar 12 sati. Nastavili su do 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC. U Metkoviću ih je dočekao predsjednik 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC sa svojim članovima. Druženje je trajalo do kasno u noć, kod Maria, tajnika Podružnice - Južna Hrvatska MKVC u Metkoviću. Kod njega su i prenoćili.
Sutradan, 28.05.2021. godine nastavili su prema Tribunju. Fred je nažalost morao prekinuti moto maraton jer je imao jedan smrtni slučaj u Orašju. Usput su na poziv Zlaje, predsjednika Moto kluba 4. gardijske brigade - Split, svratili u njihove klupske prostorije na Dračevcu. Poslijepodne su krenuli prema Tribunju, kada se na takvim putovanjima najčešće događaju kvarovi motora. Tako su zbog nemogućnosti otklanjanja kvara na licu mjesta ostavili motor u Solinu i nastavili prema Tribunju. Smjestili su se u Vodice, a navečer im je Šime organizirao roštilj i druženje u kafiću Stray Cat u Tribunju.
Sljedeći dan, 29.05.2021. godine članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC nastavili prema svom planu do Pule, dok je Dan, član 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC, inače cijelo vrijeme na usluzi, organizirao mehaničara i riješio problem na motoru. Miki, predsjednik 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC i Banana vratili su se po motor u Solin i nastavili prema Zagrebu do članova 1. Podružnice - Središnja Hrvatska MKVC,  održali izbornu skupštinu i nastavili se družiti u klupskim prostorijama.
 

U nedjelju, 30.05.2021. godine članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC iz Pule stigli su u Zagreb, gdje su se spojili s Mikijem i Bananom, te su se sigurno vratili u Slavonski Brod.
U ove dvije godine, tijekom kojih su na snazi bile stalne zabrane okupljanja zbog pandemije koronavirusa, u našem klubu pokrenuti su neki procesi od kojih će članovi imati dugoročnu korist.
Započeti su intenzivni procesi oko izgradnje klupskih prostorija po podružnicama MKVC i time se ovaj moto maraton „Krajevima naših predaka“ nameće kao projekt koji će se moći organizirati svake godine. Zamišljen je tako da putujemo od prve do sedme podružnice MKVC.
U dogledno vrijeme dogovorit ću s predsjednicima mogućnost pokretanja ovog projekta, koji bi se obavezno održavao svake godine. O vremenu i načinu provedbe projekta obavijestit ćemo članstvo MKVC.
World tražilica