logo portal banner

AKTIVNOSTI

MK Vinkovci - Vinkovci

Putovanje u Vinkovce na moto parti MK Vinkovci, starom podravskom magistralom, za mene je bilo jako zanimljivo iz mnogo razloga.Rodom sam iz sela Sopje, kod Slatine, i ovo je sezona berbe duhana koja je kako njima danas tako i davno prije, meni jedan od glavnih i sigurnijih novčanih primanja za te krajeve. Iako sam bio sam na putovanju, uživao sam u vožnji našom Slavonijom  prisjećajući se doba djetinjstva, svega dobroga i lošega, svetkovina, nogometnih turnira, ribolova, teških poslova kao što su čuvanje svinja, krava, konja te ostale stoke i peradi.
Još davne 1972. godine, poplava je izbrisala gotovo sva sela uz Dravu i presjekla mnoga životna očekivanja. Te i takove misli su mi bile prisutne cijelim putem do Vinkovaca.
Dolazak pred Vinkovce, naš prvi problem je ugledati natpis "MOTO", što ovaj put nije bilo teško naći. Odmah pri dolasku je bio prvi putokaz koji je vodio u ,,SREDIŠTE RAJA,,. Srdačan doček i dobrodošlica na zavidnoj razini. Ubrzo su mi prišli organizatori koji su mi dali detaljne informacije o programu koji je pripremljen za nas. Subota je bila naporna od jutra, ali nije mi žao jer su se organizatori pobrinuli udovoljiti sudionicima pohoda istočnog bojišta čuti pravu istinu ratnih dana koja nije bila objavljivana u javnim novinama i TV. Previše bi bilo za ovu rubriku, pa ću ukratko o moto svijetu u Vinkovcima.
Program je bio toliko bogat događanjima da je bilo teško pratiti sve po onoj vručini. Utrka ubrzanja, najsporija vožnja, veliki defile, akrobacije sa motorima, mnoga šaljiva događanja na pozornici dugo u noć, a bile su i vrijedne nagrade sudionicima natjecanja. Jednostavnije mi je reći, neka vam bude žao što niste bili samnom, a vinkovčanima, pogotovo MK Vinkovci puno se zahvaljujem na svemu učinjenom za goste i mene.HVALA !
 

 
MK Vinkovci i ove godine organizira uoči dana grada Vinkovci moto susret. Ono što je interesantno za MK Veterane i sve veterane, bikere i motoriste je to što MK Vinkovci organiziraju po prvi puta obilazak dijela istočno-slavonskog ratišta u subotu 19.07.2008. godine od 9.30 do 12.30 sati i to: Nuštar - Borovo Naselje - Borovo Selo - Spomen područje „Ovčara“ - Braniteljsko groblje u Vukovaru - Vojarna u Vukovaru - Bogdanovci - Marinci i Cerić.
Moto-defile predvodit će član MK Vinkovci brigadir Ante Gilja. Na svaku od navedenih mjesta će se stati i ukratko objasniti što se događalo za vrijeme Domovinskog rata od aktivnih učesnika tih događaja. Na svakom od ovih mjesta ćete čuti puno toga što možda i niste znali.
MK Veterani velikodušno podržavaju ovakvu akciju te pozivaju veterane, bikere i motoriste koji žele znati više o događajima u Domovinskom ratu na tom području da nam se pridruže.
 
MK Vinkovci - Vinkovci

Zvonko Šitum, predsjednik 098270301, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ante Gilja, član, 098678639