logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2021 09 11 udbina 659
 
Primijetio sam, da mnogi članovi MKVC na svojim prslucima nose medalon sv. Benedikta, zaštitnika Europe i duhovnog velikana kao jednog od otaca zapadne kulture.
Znajući da medaljon nema nikakvu “čarobnu moć” niti mu se pripisuju ikakve egzorcističke moći, već ima sasvim drugo značenje, članovi Izvršnog odbora MKVC odlučili su osigurati medaljon za sve članove MKVC, koji ga žele primiti.
Nabavili smo medaljone od nehrđajućeg čelika i u subotu 11.09.2021. nakon sv. Mise povodom Dana hrvatskih mučenika na Udbini čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika i župnik udbinske župe sv. Nikole i župe sv. Jurja u Podlapači, vlč. Josip Šimatović blagoslovio je nabožne predmete. Među njima i medaljon sv. Benedikta i narukvice.
Pozivam članove MKVC koji su zainteresirani za preuzimanje medaljon sv. Benedikta neka se jave svom predsjedniku Podružnice MKVC. Ako će se javiti znatan broj zainteresiranih onda ćemo organizirati dodjelu medaljona u nacionalnom svetištu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top