logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto maraton Krajevima naših predaka `22. - Poziv članovima MKVC

2022 08 04 mm krajevima nasih predaka strikoman sime 116
 
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia (MKVC) s velikim zanimanjem prate izgradnju, završetak i puštanje u promet „Pelješkog mosta“. Značaj „Pelješkog mosta“ za nas je nemjerljiv jer je povezivanje hrvatskog teritorija od presudnog značenja za revitalizaciju gospodarstva odnosno života na tom području Hrvatske.
Članovi MKVC imaju dvije jake poveznice za izgradnju „Pelješkog mosta“. Prva poveznica je ta što je jedan dio članova ratovao na Južnom bojištu i vrlo dobro je upoznat sa stradanjima kako ljudskih života tako i materijalne baštine za vrijeme Domovinskog rata te kako je živjeti u Hrvatskoj kad moraš dva puta prelaziti granicu, a pogotovo u ljetnim mjesecima kad su velike gužve.
Druga poveznica je ta što MKVC promovira kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu kroz moto turizam. Veliki broj bikera iz Hrvatske i Europe putuje južnom Hrvatskom i dalje do južne Europe. Nesmetani prijelaz preko „Pelješkog mosta“ sprječava čekanje i vožnje kroz gužvu do graničnog prijelaza te povećava sigurnost cestovnog prometa.
Temeljem toga, Izvršni odbor MKVC je na svojoj 7. sjednici, održanoj 20.08.2021. godine, odlučio da ćemo nakon izgradnje i puštanja u promet „Pelješkog mosta“ 2022. godine organizirati moto maraton pod nazivom „Krajevima naših predaka ’22.“, od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovara, smjerom Bogdanovci - Nuštar - Vinkovci i dalje autocestom preko „Pelješkog mosta“ do Konavala, 04. i 05.08. 2022. godine za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“.
Cilj moto maratona „Krajevima naših predaka ’22.“ je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima na obrani i oslobađanju područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata od velikosrpske agresije te promoviranje moto turizma i Hrvatske kao sigurne europske zemlje, lijepih cesta i s  izrazito lijepom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom.
Ovaj projekt je od posebnog značaja za MKVC u 2022. godini te stoga molim članove MKVC da svoje poslovne i privatne obaveze usklade kako bi mogli sudjelovati u ovom projektu.
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek
 
Pelješki most i nova cesta za Dubrovnik
 
 
 Pelješki most i pristupne ceste - 3D vizualizacija
 
 
Pelješki most je spojen - Hrvatska je spojena!
World tražilica