logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto defile Jaši za braću '22.

2022 05 30 dbgz 22
 
30.05. članovi 1. Podružnice - Središnja Hrvatska obilježili su već tradicionalno Dan državnosti Republike Hrvatske (koji se od 01.01.2020. ponovno obilježava na današnji datum), Dan branitelja Grada Zagreba te Dane otvorenih vrata u prostorijama MKVC u Sesvetama, Zagrebu. Zajedno s prijateljima Kluba uputili su se do spomenika braniteljima u Sesvetama te zatim na Mirogoj gdje su kod Zida boli zapalili svijeće i pomolili se svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, ali i svima onima koji su dali obol u obrani Lijepe Naše Domovine. Tom prigodom prisjetili su se i pokojnog Mladena Rebrovića – Rebra, koji nas je prerano napustio i već teče peta godina otkako više nije s nama.
 
Neka nam vječno živi slobodna i neovisna Hrvatska!
 
U sklopu Dana branitelja Grada Zagreba organizirali smo ranije i Dane otvorenih vrata MKVC, no nedavno nam je HVIDR-a Sesvete blokirala prolaz do sanitarnog čvora i zbog toga više nismo u mogućnosti organizirati to događanje.

Moto defile Jaši za braću '22. - Najava
 
2022 05 30 dan branitelja plakat 
 
  
Opis:
MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje s velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera te da osmislimo način da mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 30.05.2022. godine (ponedjeljak).
  • 12:00 - 13:00 sati - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC
  • 13:00 - 15:00 sati - Paljenje svijeća i molitva kod spomenika braniteljima u Sesvetama te odlazak na Mirogoj kod Zida boli
  • 15:00 - 19:00 sati - Ručak i druženje u moto kampu

Mjesto:


Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1. Podružnica - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i 2. Podružnica - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Vjeran Pokos, predsjednik, mob: 0989056118, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
3. Podružnica - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
4. Podružnica - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0998494616, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
5. Podružnica - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
7. Podružnica - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.