logo portal banner

AKTIVNOSTI

Dodjela medaljona sv. Benedikta članovima MKVC

2022 09 10 medaljon sveti benedikt
 
Moto klub Veterani - Croatia (MKVC) od svog ustrojavanja 2007. godine svake godine donosi Spomen kamenje za Zid memorije na DHM na Udbini. MKVC svoju opstojnost, snagu i uporište crpi iz nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Prošle godine nakon sv. mise povodom Dana hrvatskih mučenika na Udbini (09.09.2021.) čuvar nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika i župnik udbinske župe sv. Nikole i župe sv. Jurja u Podlapači vlč. Josip Šimatović blagoslovio je nabožne predmete, među njima i medaljone sv. Benedikta (nehrđajući čelik) i narukvice.
Temeljem toga Izvršni odbor MKVC donio je odluku da medaljon sv. Benedikta, zaštitnika Europe od ove godine (2022.) odnosno nakon 15. godina djelovanja MKVC na organiziran način na Dan hrvatskih mučenika na Udbini mogu primiti članovi MKVC, njihove obitelji te prijatelji od predstavnika naše vjere te ga mogu nositi s vjerom i utjecati se molitvom u svečev zagovor.
Medaljon sv. Benedikta nije talisman koji ima moć udaljiti poteškoće i probleme iz našeg života. On je sredstvo koje nam može pomoći u našem životu, u našem kršćanskom hodu za Kristom. Svojim nas sadržajem stalno podsjeća na Božju ljubav i snagu Kristova križa, važnost molitve i zagovor svetaca. Da bismo se „okoristili“ ovim medaljonom nije dovoljno nositi ga oko vrata, u torbi, novčaniku i sl. Koristit će nam onoliko koliko i preko njega budu rasli naša vjera i naše povjerenje u Božju ljubav i zagovor svetog Benedikta.
Noseći i propagirajući medaljon sv. Benedikta pozvani smo pružati svjedočanstvo kršćanskog života na koje nas i medaljon upućuje.
Dodjela medaljona sv. Benedikta bit će nakon sv. mise na Dan hrvatskih mučenika na Udbini, oko 12:30 sati, 10.09.2022. godine.
Medaljoni nisu prenosivi niti ih itko može preuzeti u ime drugoga.
Medaljone sv. Benedikta dodijelit će pater Ivan Ike Mandarić i to će se prakticirati svake godine na taj dan i na tom mjestu.
Kotizacija je 70,00 kuna i uplaćuje se na IBAN MKVC: HR5323400091110852490 (U opis transakcije stavite: Članarina - Sv. Benedikt za ime i prezime).
 
 
World tražilica