logo portal banner

AKTIVNOSTI

Otvaranje moto sezone `24.

2024 04 01 benkovac 106
 
Na Uskrsni ponedjeljak, Moto klub Bik iz Benkovca je tradicionalno organizirao Otvorenje moto sezone u Zadarskoj županiji, što je već treća godina za redom da se ovaj događaj održava. Članovi ovog kluba su, kao i prethodnih godina, željeli podići svijest među vozačima o prisustvu motorista na cestama s dolaskom proljeća.
Inspiracija za ovu tradiciju potekla je od njihovog dragog prijatelja i cijenjenog člana moto scene, Vedrana Sitnice, koji je nažalost prerano preminuo. Stoga su odlučili posvetiti ovaj događaj njemu, kao znak poštovanja prema njegovoj predanosti i podršci moto zajednici. Vedran je bio istinski prijatelj koji je uvijek bio spreman pomoći, te je ostavio dubok trag u srcima mnogih.
Otvorenje moto sezone ima posebnu važnost jer pruža priliku za cjelodnevno druženje i razmjenu iskustava među članovima različitih moto klubova. Početak njihovog susreta bio je u jutarnjim satima u Club Houseu u Benkovcu, nakon čega su krenuli prema Biogradu na Moru, gdje su ih srdačno dočekali članovi MK Duhovi. Nastavljajući put prema Zadru, susreli su se s članovima MK Vuk Samotnjak. Iako su planirali daljnje putovanje prema Ninu, radovi na cesti su ih prisilili na promjenu rute, pa su se vratili prema Maslenici prije povratka u Benkovac.
Na ovogodišnjem otvorenju moto sezone sudjelovalo je oko 200 članova različitih moto klubova, a pridružili su im se i prijatelji iz Bosne i Hercegovine. Prošli su cijeli krug oko Zadarske županije, koji je obuhvatio put od oko 150 kilometara.
Naravno, u ovom događaju su sudjelovali i članovi 4. Podružnice - Južna Hrvatska i 8. Podružnice - Središnja Bosna (BiH) MKVC, dodajući još veću raznolikost i zajedništvo među sudionicima.
Moto klub Bik iz Benkovca izražava zahvalnost svim sudionicima, podržavateljima i prijateljima koji su pridonijeli uspjehu ovogodišnjeg otvorenja moto sezone. Nastavit će se truditi u promicanju ljubavi prema motociklizmu i jačanju veza unutar moto zajednice.