logo portal banner

AKTIVNOSTI

Sigurnost u prometu - Pula `24.

2024 04 12 pula 100
 
Policijska uprava Istarska ponosno je organizirala dan otvorenih vrata prometne policije pod nazivom "Policija i građani voze zajedno" na parkiralištu društvenog centra Rojc u Puli. Ova inicijativa okupila je veliki broj sudionika, od policijskih službenika do građana, s ciljem promicanja sigurnosti u prometu.
Na čelu poligona sigurne vožnje stajao je naš dragi prijatelj Frane Čović, iskusni voditelj policijske vožnje, zajedno s instruktorima policijske vožnje Policijske akademije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pokazni trening sigurne vožnje, u kojem su sudjelovali policijski službenici, bio je samo početak aktivnosti koja je nastavljena s poligonom sigurne vožnje uključujući i građane.
Ovom prilikom, vozačima motocikala i mopeda pružena je jedinstvena prilika za usavršavanje vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje u prometu. Aktivnosti su nadgledali policijski službenici motociklisti, pružajući korisne savjete i potporu sudionicima. Cilj je bio osvježiti znanje i vještine vozača motocikala, potičući ih na defenzivnu vožnju i podizanje svijesti o rizicima na cestama.
Iako mopedi i motocikli čine manji udio u ukupnom broju vozila, vozači ovih kategorija su izloženi visokom riziku u prometnim nesrećama. Stoga je važno kontinuirano podizati svijest o sigurnosti među ovom skupinom sudionika u prometu. Aktivnost je privukla i veliki broj mladih osoba, čija nedostatna obuka i iskustvo vožnje također mogu pridonijeti većem riziku od nesreća.
Uz podršku članova 3. Podružnice – Zapadna Hrvatska MKVC, aktivnost je postigla značajan uspjeh u promicanju sigurnosti na cestama. Posebno je istaknuta važnost uloge roditelja i skrbnika u pripremi mladih vozača motocikala i mopeda za sigurno sudjelovanje u prometu, uključujući i pravilno opremanje vozila i nabavu zaštitne opreme.
Ova suradnja između policije i građana predstavlja ključni korak prema sigurnijim cestama i smanjenju prometnih nesreća. Policijska uprava Istarska nastavit će s aktivnostima koje promiču sigurnost i odgovornost među svim sudionicima u prometu, gradeći zajedno sigurnije okruženje za sve.