logo portal banner

AKTIVNOSTI

Duhovna obnova - Foča `24.

2024 04 13 orasje 101.pg
 
Fra Dalibor Stjepanović, poznat kao Monk On The Road, ponosno je organizirao četverodnevnu duhovnu obnovu na kotačima, usmjerenu prema članovima SP (Specijalne policije), vojnicima i veteranima. Ova inspirativna manifestacija fokusirala se na temu „Značaj vjere u svakodnevnom životu i radu", te je okupila sudionike iz različitih područja, pružajući im priliku za duhovni rast i obnovu.
 
Prvi dan: 11. travnja
Sudionici su se okupili na svetoj Misi i zazivu Duha Svetoga u Foči, označavajući početak ove duhovne avanture.
 
Drugi dan: 12. travnja
Usredotočeni na temu „Zahtjevi i dobrobit vjerničkog življenja", sudionici su imali priliku dublje razmotriti ulogu vjere u njihovom svakodnevnom životu. Nakon toga, uslijedila je vožnja do Srebrenice, uz organizirani ručak i obilazak memorijalnog parka u Obodinici, prije večernje svete Mise u Srebrenici.
 
Treći dan: 13. travnja
Jutro je započelo razmatranjem o „Duhovnoj i tjelesnoj snazi", pružajući sudionicima uvide o tome kako njihova duhovnost može ojačati njihove svakodnevne izazove. Nakon toga, vožnja do Orašja gdje su ih članovi 7. Podružnice - Posavina MKVC dočekali s ručkom. Putovanje će se nastaviti do Foče, gdje će prisustvovali svetoj Misi i prenoćili.
 
Četvrti dan: 14. travnja
Posljednji dan obnove obuhvatio je putovanje od Foče do Plehana, gdje je organizirana ispovijed, sveta Misa i Te Deum (Tebe Boga hvalim), nakon čega je uslijedio zajednički ručak i formalni završetak duhovne obnove.
 
Ova duhovna obnova na kotačima pružila je sudionicima ne samo priliku za duhovno osvježenje već i za zajedništvo i međusobnu podršku. Fra Dalibor Stjepanović i njegovi prijatelji ponosni su što su bili domaćini ovog događaja te se nadaju da će sudionici ponijeti sa sobom dublje spoznaje i duhovno se osnažiti za svoje svakodnevne izazove.