logo portal banner

AKTIVNOSTI

MK 4. Gardijska Split - Krunice `24.

2024 04 25 brod 101

2024.04.25. - MK 4. Gardijska Split - Krunice - Slavonski Brod `24.

Sa zadovoljstvom želimo podijeliti vijest o uspješnom putovanju članova MK 4. Gardijska Split i njihovih prijatelja, koje su pratili od samog početka, kroz mjesta koja su imala značajnu ulogu tijekom Domovinskog rata u uspostavi hrvatske samostalnosti. Ovo putovanje organizirano je povodom obilježavanja 33. godišnjice od osnutka 4. Gardijske brigade "Pauci" pod projektom nazvanim: „33 krunice za 33 godine“.

2024 04 25 brod 102


Nakon sedam dana putovanja, članovi MK 4. Gardijske Split i njihovi prijatelji su stigli do Slavonskog Broda, obilazeći važna mjesta koja su obilježila povijest Hrvatske. Na svakom odredištu, članovi su se pomolili i postavili po jednu krunicu ispred spomenika poginulim braniteljima. U Slavonskom brodu kod spomenika hrvatskim braniteljima ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“ su položili 24. krunicu, odajući počast hrabrim ljudima koji su dali svoje živote za slobodu.

2024 04 25 brod 103


Organizirani doček članovima 4. Gardijske Split organizirali su članovi 5. Podružnice - Istočna Slavonija MKVC, kao i srdačna dobrodošlica domaćih moto klubova poput MK Brod, demonstrirali su duboko poštovanje prema njihovom putu i naporima. Ova gesta solidarnosti i zajedništva naglašava važnost očuvanja sjećanja na prošlost i poštovanja prema onima koji su dali svoje živote za našu slobodu.
U duhu solidarnosti, poštovanja i sjećanja, želimo članovima karavane sigurno putovanje. Neka im ceste budu glatke, vjetrovi u leđa, a svaki kilometar ispunjen avanturom i zadovoljstvom. Sretan i siguran nastavak putovanja! 


2024.04.25. - MK 4. Gardijska Split - Krunice - Orašje `24.
 
 
Danas, 25. travnja, članovi MK 4. Gardijska Split ponosno nastavljaju svoje putovanje na projektu "33 krunice za 33 godine", koji su započeli 13. travnja. Nakon danjašnjeg posjeta Bogdanovcima, Vinkovcima i Županji, njihovo putovanje ih je dovelo do graničnog prijelaza u Orašju.
Na ovom važnom prijelazu srdačno su dočekani od strane članova 7. Podružnice - Posavina MKVC, zajedno s prijateljima koji ih prate na njihovom putovanju. Atmosfera radosti i zajedništva bila je osvježavajuća nakon dugog putovanja, a srdačni doček pružio je novu energiju članovima MK 4. Gardijska Split.
Nakon graničnog prijelaza, članovi su se uputili prema središnjem spomeniku hrvatskih branitelja u Orašju, gdje su s poštovanjem položili dvadeset i treću krunicu. Ovaj čin počasti i sjećanja bio je duboko emotivan i simboličan za sve sudionike.
Nakon što su odali počast svojim prethodnicima, članovi 7. Podružnice - Posavina MKVC organizirali su ručak u svom moto kampu, pružajući toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo članovima MK 4. Gardijska Split. Ovaj trenutak zajedništva i dijeljenja obroka bio je prilika za razmjenu priča, iskustava i dubljeg povezivanja među svima prisutnima.
Nakon ručka, putovanje se nastavilo prema Slavonskom Brodu, gdje su ih s nestrpljenjem čekali članovi 5. Podružnice - Istočna Hrvatska MKVC. Ovaj susret bio je još jedna prilika za jačanje veza između različitih podružnica i potvrda dubokog prijateljstva koje spaja sve članove Moto Kluba.
MK 4. Gardijska Split s ponosom nastavlja svoje putovanje kroz Hrvatsku, ističući važnost sjećanja na hrvatske branitelje i promičući vrijednosti zajedništva, poštovanja i prijateljstva koje su temelji njihovog moto kluba. Nastavljajući svoju misiju „33 krunice za 33 godine", članovi ovog kluba ostavljaju neizbrisiv trag u srcima svih koji im se pridruže na njihovom putovanju.
2024.04.20. - MK 4. Gardijska Split - Krunice - Šibenik `24.
 
2024 04 20 sibenik 101
 
Danas je, u sklopu svečanog obilježavanja 33. godišnjice od osnutka 4. Gardijske brigade "Pauci", članovi MK 4. Gardijska Split krenuli na putovanje karavanom pod nazivom "33 krunice za 33 godine".
Ova karavana ima za cilj odavanje počasti poginulim braniteljima te obilježavanje važnih mjesta u povijesti brigade.
Svoje putovanje započeli su ispred kapelice na Dračevcu u Splitu, gdje su položili drugu krunicu na Malačku, kod spomen križa posvećenog poginulim braniteljima iz Kaštela. Nastavljajući svoj put, članovi su položili treću krunicu u Marini, kod spomenika generalu Andriji Matijašu - Pauku, te su se nakon toga uputili u Šibenik.
 
2024 04 20 sibenik 102

U Šibeniku su položili četvrtu krunicu na središnjem spomeniku hrvatskim braniteljima, nakon čega su članovi MMC Green Knights VRO2 organizirali ručak u njihovim prostorijama. Dalje su se uputili do Kruševa gdje su položili petu krunicu na središnjem spomeniku hrvatskim braniteljima. Prije dolaska u Zadar, zaustavili su se kod središnjeg spomenika hrvatskim braniteljima u Škabrnji, gdje su se pomolili i zapalili svijeće.
 
2024 04 20 sibenik 103

Kao krunu današnjeg putovanja, članovi su položili šestu krunicu na spomeniku hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Zadru.
Na svim ovim mjestima, zajedno s drugim učesnicima iz različitih moto klubova, članovi su se pomolili i zapalili lampaše u čast poginulih hrvatskih branitelja.
 
2024 04 20 sibenik 104

Važno je istaknuti da su se članovima 4. Gardijska Split tijekom putovanja priključili i članovi iz 4. Podružnice - Južna Hrvatska i 8. Podružnice - Središnja Bosna (BiH) MKVC. Na svim mjestima gdje su položili krunicu, te na nekim mjestima gdje su bili domaćini karavane, pridružili su im se i ostali članovi MKVC.
 
2024 04 20 sibenik 105

Ovo putovanje karavane "33 krunice za 33 godine" predstavlja snažan simbol poštovanja i odavanja počasti hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodu i neovisnost Hrvatske.
Nastavak puta karavane bit će obaviješten te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže u ovom svečanom putovanju.
 
2024 04 20 sibenik 106

2024.04.13. - MK 4. Gardijska Split - Krunice - Metković `24.
 
 
U povodu obilježavanja 33. godišnjice od osnutka 4. Gardijske brigade "Pauci", članovi Moto Kluba 4. Gardijska Split organizirali su poseban događaj koji će zasigurno biti upamćen kao jedno od značajnih obilježavanja u povijesti njihove postrojbe. Karavana pod nazivom „33 krunice za 33 godine" krenula je na put iz Splita prema Vukovaru kako bi odalo počast svim hrabrim vojnicima i junacima koji su služili u ovim postrojbama.
 
 
Ovog travnja, kako bi se pridružili u obilježavanju godišnjice utemeljenja njihove brigade, članovi MK 4. Gardijska Split ponosno su se priključili karavani koja je započela svoje putovanje 13. travnja. Put ih je vodio kroz Metković, Bistrinu i Trsteno, gdje su na različitim spomenicima i lokacijama položili krunice kao simbol poštovanja i sjećanja na poginule suborce.
 
Autor fotografije: Dalibor Burić - Dale
 
Na startu iz bivše vojarne na Dračevcu u Splitu pridružilo im se dio članova 4. Podružnice - Južna Hrvatska i 8. Podružnice - Središnja Bosna (BiH) MKVC, a dolaskom u Metković i ostali članovi 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC. Ovo ujedinjenje pokazalo je snažno zajedništvo i podršku među članovima MKVC u ovoj važnoj inicijativi.
 
 Autor fotografije: Dalibor Burić - Dale
 
Prva krunica je položena na spomeniku pokojnim Goranu Kliškiću i Ivici Vuci kod mosta na Bistrini, dok je druga krunica položena na spomen ploči poginulim pripadnicima 3. bojne 4. gbr „Pauci“ u Trstenom. Ove geste simboliziraju poštovanje i zahvalnost prema onima koji su hrabro služili svojoj zemlji i žrtvovali svoje živote za nju.
Nakon što su odali počast svojim kolegama i suborcima, članovi karavane su se vratili u bazu u Splitu kako bi se pripremili za nastavak putovanja. Sljedeća etapa njihove karavane bit će 20. travnja prema Vukovaru, gradu koji je simbol hrabrosti i otpora tijekom Domovinskog rata.
U duhu solidarnosti, poštovanja i sjećanja, želimo članovima karavane sigurno putovanje. Neka im ceste budu glatke, vjetrovi u leđa, a svaki kilometar ispunjen avanturom i zadovoljstvom. Sretan i siguran put!