logo portal banner

AKTIVNOSTI

Sigurnost u prometu `24. - Metković

2024 05 01 metkovic 101
 
Policijska postaja Metković, Zavod za hitnu medicinu Ispostava Metković, Javna vatrogasna postrojba Metković, auto škole i Stanica za tehnički pregled vozila Metković organizirali su tradicionalnu akciju "Mopedi i motocikli u prometu"
Ova važna inicijativa odvijala se kod gimnazijske dvorane u gradu Metkoviću, u Sportskoj ulici Metkoviću, u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.
Cilj preventivnih aktivnosti koje su poduzete u prometu je maksimalno utjecati na svijest vozača kao ključnog čimbenika za sigurnost vozača i svih ostalih sudionika u prometu. Policijska postaja Metković već dugi niz godina stavlja poseban naglasak na aktivnosti usmjerene na upozoravanje sudionika u prometu na nepoželjna ponašanja koja često dovode do teških prometnih nesreća.
Ove godine, članovi 4. Podružnice - Južna Hrvatska MKVC, također su se pridružili ovoj akciji, čime je naglašeno zajedničko nastojanje za promicanje sigurnijeg okruženja u prometu.
Ključne aktivnosti akcije uključuju:
Edukacija o sigurnom sudjelovanju u prometu: Sudionicima su pružene informacije o važnosti pridržavanja prometnih pravila i pravilne vožnje, posebno na mopedima i motociklima.
Demonstracije hitne intervencije: Zavod za hitnu medicinu Ispostava Metković prikazao je demonstraciju prve pomoći i hitne medicinske intervencije u slučaju prometnih nesreća.
Vježbe sigurnog ponašanja: Vatrogasna postrojba Metković održala je vježbe evakuacije i pružanja pomoći unesrećenima u prometnim nesrećama.
Tehničke provjere vozila: Stanica za tehnički pregled vozila Metković pružala je uslugu tehničkih pregleda i savjeta o održavanju vozila radi povećanja sigurnosti u prometu.
Ova akcija je važan korak u promicanju svijesti o sigurnosti u prometu te potiče zajednički napor svih sudionika u stvaranju sigurnijeg okruženja za sve. Sudjelovanje i podrška lokalnih zajednica i organizacija ključni su za postizanje ovog cilja.