logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obljetnica VRO Bljesak `24.

2024 05 01 okucani 103
 
Na današnji dan, Republika Hrvatska se prisjeća vojno-redarstvene akcije "Bljesak", kojom je 1995. godine oslobođena zapadna Slavonija. Akcija "Bljesak" ostaje zabilježena kao jedna od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu. Preko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca sudjelovalo je u akciji, vraćajući oko 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija u manje od 32 sata. U toj operaciji, 51 hrvatski branitelj je izgubio svoj život, dok su 162 osobe bile ranjene.
Članovi Moto kluba Veterani - Croatia tradicionalno obilježavaju mjesta stradavanja Hrvatica i Hrvata u Domovinskom ratu. I ove godine, iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, pa čak i iz Austrije i Njemačke, članovi su odali počast palima u akciji "Bljesak" te svim stradalima u Domovinskom ratu, paljenjem svijeća i izražavanjem poštovanja.
 
2024 05 01 okucani 103
 
Prije svečanog dijela obilježavanja, članovi MKVC su se smjestili na privatno imanje u vlasništvu člana MKVC, Ilije, koji im je zajedno sa svojim prijateljima, Vladom i Darkom, pripremio hranu i okrijepu, za što im iskreno zahvaljujemo.
U sjećanje na hrabre hrvatske vitezove koji su dali najveću žrtvu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, neka im je laka hrvatska gruda.