logo portal banner

AKTIVNOSTI

Dobrovoljno davanje krvi (DDK) - Zagreb `11.

logo_potrova_3Na završetku moto sezone i ove 2011. godine, motori.hr su organizirali trinaesto po redu dobrovoljno darivanje krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 u Zagrebu.
Okupljanje je bilo u Bikers Beer Factoryja (Savska 150, Zagreb). U 10.30 sati krenuli smo smjerom Savska - Hrvatsko narodno kazalište (bez zaustavljanja) - Teslina - Đorđićeva - Draškovićeva - Smičiklasova - Vlaška - Petrova.
Kako je vrijeme bilo i više nego pogodno za voziti, okupio se znatan broj motorista i bikera. Ono što se dalo zamijetiti ove godine veći broj dobrovoljnih davatelja krvi bili su Free bikeri. Iz Veterana prisutni su bili članovi ZMKVC.
Prikupljeno je 120 doza. Organizatori se nadaju kako će ovakvim akcijama, koje se održavaju svakog proljeća i jeseni, skrenuti pozornost javnosti i osvijestiti vozače o motociklistima, te umanjiti stradavanje svih sudionika u prometu. Sami pak motociklisti sudjelovanjem u ovim dobrotvornim akcijama žele spasiti što više života, jer su itekako svjesni potrebe za velikim količinama krvi stoga su što i sami često žrtve prometnih nezgoda, koje rezultiraju teškim tjelesnim ozljedama, a nažalost nerijetko završavaju i smrtnim ishodom.