logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obitelj u nevolji

Jedan od nas Veterana saznao je za malu obitelj u nevolji. Udovica i njen 11-godišnji sin ostali su bez struje, plina i načina za preživjeti zimu - doslovno su gladovali! Pridružili smo se akciji sakupljanja sredstava, i svi zajedno u roku od tjedan dana sakupili preko 17.000 kuna. Svi računi su plaćeni, struja i plin su ponovo priključeni a ostalo je dovoljno i za plaćanje računa za sljedećih godinu dana! Prava Božićna priča, kao iz filma; umjesto u mraku, hladnoći i očaju, i oni će svoj Božić dočekati u toplom, sigurni i siti, sa vjerom u budućnost.
Osim toga, dva su naša člana pomogla i osiguravajući druge njihove potrebe; jedan je predao šest vrećica punih raznorazne hrane, a drugi je Tanju i Kristijana odveo u pravi blagdanski shopping, gdje su si kupili sve što su trebali, od odjeće i obuće pa do kućnih potrepština. 

Nadalje, vjerujem da smo im uspješno riješili i najveći problem - ako se može odrediti što je važnije; hrana, grijanje, svjetlo ili posao. Da, jedan naš član je uspio preko svojih kontakata Tanji pronaći posao, u njenoj struci. Ona bi mogla već s početkom 12. mjeseca početi raditi kao njegovateljica - o čemu ću vas ovdje obavijestiti.

Hvala Vam svima i svakom ponaosob! Ne samo zbog male obitelji u velikoj nevolji, već i zato što sad svatko vidi da nije sam, već dio jedne velike i bratske zajednice, i da kad bilo kome bude zatrebala pomoć znati će da se ima na koga osloniti! Treba nam vjera kroz ove teške godine, vjera u Boga, ali i vjera svih nas jednih u druge. Nitko nije sam! Hvala Vam!!!
Ovu akciju objavili smo i na forumu motori.hr, gdje je isto tako bila odlično prihvaćena. Objavili smo da akciju kao suorganizatori vode MK Veterani, čime je akcija dobila na kredibilitetu i uvjerljivosti. Nakon navođenja našeg imena nitko više nije dovodio legitimnost akcije u pitanje.