logo portal banner

AKTIVNOSTI

Zeznuta smo skupina, ali volimo pomoći! `11.

2011 12 04 varazdin darivanje krvi risek

 

Davanje krvi u ivanečkom Crvenom križu inicirali su motoklubovi Jal iz Ivanca i Vladari cesta iz Jurketinca.
- Svjesni smo da nas građani ne doživljavaju prvenstveno kao humanitarce! Istina, zeznuta smo skupina, ali to ne znači da ne volimo pomoći - kazao je Damir Mavrek, predsjednik Motokluba Jal iz Ivanca, na velikoj akciji darivanja krvi  kojoj su se odazvali bajkeri iz cijele Varaždinske i Međimurske županije. A motociklisti sa svih strana, odjeveni u kultne bajkerske jakne, u Ivanec su "dojahali“ na svojim moćnim oktanskim ljubimcima te uredno stali u red za davanje krvi.Mavrek je krv dao osmi put, njegov mladi klupski kolega Tihomir Slivar iz Lančića "pod iglu“ je sjeo drugi put, a Jadranko Šimek iz Moto kluba Veterani - Varaždin iz Varaždina krv je darovao devetnaesti put.

- Često smo na cesti, možda će jednog dana i nama trebati pomoć - poručio je Slivar. Jalovac Robert Roc bio je malčice oneraspoložen:
- Krv dajem još od srednjoškolskih dana. Ovoga puta trebao sam je dati 40. put, ali su me odbili jer mi je od zadnjeg davanja u listopadu prošlo premalo vremena - žalio se Robert. Sljedeću humanitarnu akciju Jal priprema o Božiću, kad će "motomrazovi" ponovno darivati dječicu širom ivanečkoga kraja. Foto: Lj. Risek

Objavio: www.vecernji.hr