logo portal banner

AKTIVNOSTI

Malonogometni turnir MKVC - Blue Knights LE MC Croatia II `08.

2008 01 13 (102) 
 
Okupljeni oko humanitarne akcije u organizaciji ženskog nogometnog kluba NK Agram, na šestom međunarodnom ženskom malonogometnom turniru "Agram", za specijaliziranu bolnicu za liječenje dječjih bolesti u Gornjoj Bistri, odlučili smo i sami zaigrati jednu utakmicu sa našim prijateljima.
Cjelokupan prihod prikupljen prodajom karata namijenjen je donaciji za bolnicu u Gornjoj Bistri, ali uz to javili su se i mnogi sponzori te akciju učinili zaista velikom.
Utakmica je bila šaljivog karaktera, jer pravi posao prepuštamo profesionalcima na terenu, koji su odigrali pravo pravcato prvenstvo.
Profesionalne ekipe su bile: Dinamo, Osijek, Sarajevo, Pregrada, Krka, Mađarska, Kruševac, Pomurje, Viktorija, Jack-pot, Plamen, Spandau i domaćin turnira Agram.
Pobjednik prvenstva bio je nogometni klub iz Sarajeva. Djevojke su odnijele veliki pehar, ali to nije bilo sve. Njihov branič, odnio je nagradu za najboljeg braniča prvenstva, djevojka koja je navalni igrač, nagradu za najboljeg igrača prvenstva.
Naš rezultat bio je nategnut. Puno detalja, ali svesti ćemo to na najbitnije dijelove druženja na parketu dvorane Sutinska Vrela.
 
 
Zagrijavali smo se tijekom jutra po svlačionici, iza out linije, i gdje je tko stigao, te nakon toga izašli na teren sa okruglim projektilom. Krenula je žestoka bitka u kojoj su Plavi Vitezovi bez milost gađali Veterane po terenu, ali poučeni iskustvom spremno smo izbjegavali svaki njihov pokušaj. Prvo poluvrijeme prošlo je bez rezultata, bez povreda i kaznenih poduhvata nepristranih sudaca. Ipak, tijekom drugog poluvremena uspjeli smo taj projektil uloviti u vlastitu mrežu. Ogorčeni protivnički klub nije znao kako da nam uzvrati, te su vezali svog braniča za stativu ne bi li se i njihova mreža zatresla. Uzvratili smo im istom mjerom što ih je razveselilo. I uz izvrstan dribling predsjednika kluba Veterana, te njegovu snažnu nogu No.46 zatresli i njihovu mrežu.
Tijekom cijelog boja intervencija sudaca, ali i nemilost iskazala se samo jednom. Dosudili su prekršaj u obrani nad članovima tima iz Veterana. Napokon je policija kažnjena za prekomjerno korištenje sile. Odradili su, zaista jesu, pet sklekova (koliko ih je bilo na terenu mogli su svaki po jedan).
Nakon fer odigrane utakmice u kojoj nitko nije bio uskraćen za nogometna zadovoljstva, organizator je dodijelio nagrade igračima, zahvalnice sudionicima, te nas sve pozvao na kratak koncert koji su održali Antonija Šola, grupa Adastra i Gazde.
Nakon koncerta, organizatori su upriličili jedan mali domjenak u znak zahvale na podršci u ovoj hvale vrijednoj akciji. Zahvaljujemo i mi organizatoru, ŽNK Agram, što su prihvatili našu želju za učestvovanjem
World tražilica