logo portal banner

AKTIVNOSTI

SOS Dječje selo Lekenik - Milenijsko čitanje bajki `12.

2012 11 25 citanje bajki zagreb
Od subote, 24.11.2012. u 12 sati započelo je 24 satno čitanje najljepše domaće i svjetske bajke. U nedjelju 25.11.2012. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održalo se završni dio manifestacije „Milenijsko čitanje bajki“ u organizaciji SOS Dječjeg sela Lekenik i Turističke zajednice Lekenik.
Na glavnom zagrebačkom trgu svoje umijeće u čitanju bajki pokazali su i brojna glumačka, estradna i sportska lica, poput glumca Gorana Grgića, redatelja Silvija Petranovića, glavnog glumca filma Šegrt Hlapić Mile Biljanović, Dinamova "wunderkida“ Alena Halilovića, glumca Slavena Knezovića, glumice Mirele Videk, producenta Nikše Bratoša, glazbenika Mile Kekina, glumice Jelene Perčin, Vedrana Mlikote i mnogih drugih. Na poziv prijatelja MKVC dramskog književnika Rusmira Agačevića MKVC se priključio „Milenijskom čitanju bajki“.
Bajke koju su na Trgu zajedno pročitati djelo je književnika Rusmira Agačevića, a nastala je posebno za ovu prigodu i poslana je u svijet zajedno s porukom SOS Dječjeg sela Hrvatska.
„Milenijsko čitanje bajki“ osim na hrvatskom jeziku uživo se čitato i na drugim jezicima, poput ruskog, starohrvatskog, perzijskog i turskog. Također, emitirale su se pristigle snimke čitanja bajki na francuskom, grčkom, kineskom, korejskom, albanskom i makedonskom jeziku, a je i emitirana i snimka čitača iz Ogulina, hrvatskog grada bajki.
Milenijsko čitanje bajki uživo se može pratiti na Facebook stranici SOS Dječjeg sela Hrvatska, a veliko završno čitanje na Trgu Josipa bana Jelačića moglo se pratiti i putem live streama i na portalu 24sata.hr.
Rasprava se nalazi na Forumu, a fotografije u Fotoalbumu.
Iz medija:


 

2012.11.25. - Milenijsko čitanje bajki

 

2012 11 25 sos

U nedjelju, 25.11.2012. godine na Trgu Bana Jelačića od 11,15 do 12 sati održava se završni dio manifestacije Milenijsko čitanje bajki u organizaciji SOS Dječjeg sela Lekenik.
Sve se to putem Interneta, putem TV 24 sata prenosi u cijeli svijet.
Na poziv prijatelja dramskog književnika Rusmira Agačevića MKVC se priključuje Milenijskom čitanju bajki.