logo portal banner

AKTIVNOSTI

Imenovanje „Ulice Rudolfa Kolak“ u Zagrebu

2013 03 10 kolak rudi 107
 
Dana 10.03.2013. godine braniteljske udruge grada Zagreba organizirale su svečano otkrivanje ploče novoimenovane "Ulice Rudolfa Kolaka" u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi. Radi se o dijelu Oporovečke ulice od Avenije Gojka Šuška do Dankovečke ulice.  
Bojnik Rudi Kolak bio je sudionik obrambenog Domovinskog rata od 1990. godine kao prvi hrvatski redarstvenik, a potom pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 8. Lako-jurišne brigade Vojne policije i 1. Hrvatskog gardijskog Zdruga. Za izuzetan doprinos u obrani i oslobađanju RH bojnik Rudi Kolak odlikovan je najvišim vojnim odlikovanjima među kojima je i odlikovanje reda Nikole Šubića Zrinskog i medalja za iznimne pothvate. Zbog uspješnog vođenja i zapovijedanja postrojbama Hrvatske policije i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata promaknut je u čin bojnika HV.
Uz obitelj svečanosti su nazočili članovi MKVC i predstavnici mnogih drugih udruga iz Domovinskog rata, visoki državni i gradski dužnosnici, predstavnici društveno-političkih organizacija te visoki djelatni i umirovljeni časnici HV i policije.
Nakon posvete ploče s imenom ulice program se nastavio u sportskoj dvorani Dubrava na finalnoj večeri 8. memorijalno-humanitarnog malonogometnog turnira bojnik Rudi Kolak koji se organizira i odigrava već 8 godina zaredom u čast i slavu svih poginulih i preminulih branitelja gradskih četvrti Dubrava i Sesvete. Uz finale i borbu za 3. i 4. mjesto revijalnu utakmicu odigrale su malonogometne ekipe „Tigrovi“ i 1. Hrvatski redarstvenik.
Kao i svake godine, zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima, na finalnoj večeri se organizirala i bogata tombola sa vrijednim nagradama. Dio prikupljenih sredstava od uplate sponzora i prodaje ulaznica uplaćen je u humanitarne svrhe i to za pomoć u liječenju devetogodišnjeg dječaka Nike Kneževića.
World tražilica