logo portal banner

AKTIVNOSTI

Prvi sabor branitelja i stradalnika Domovinskog rata

2013 03 23 zagreb sabor veterana jure-103
 
Predstavnici MKVC sudjelovali su na prvom Saboru branitelja Domovinskog rata kojeg je organizirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara 23.03.2013. godine u Kongresnoj dvorani hotela „Zovko“ u Zagrebu. Na Saboru se okupilo preko 300 predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz cijele RH.
U prvom dijelu sastanka predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara govorili su o svojim dosadašnjim aktivnostima te se dogovarao plan budućih akcija s ciljem stvaranja platforme za ujedinjeno djelovanje cjelokupne braniteljske populacije.
U drugom dijelu skupu su se obratili govornici iz raznih braniteljskih udruga i gosti. Među njima najveće ovacije dobila je mlada studentica iz Splita Kristina Ćurković, koja je kazala: "Rodila sam se 1990.g. kad su Srbi mecima uvodili ćirilicu, a sad to rade zakonima. Obranili smo se od metaka, obranit ćemo se i od zakona. Srbi su nacionalna manjina koja se ne razlikuje po pravima od nijedne druge manjine, razlikuju se samo brojem zločina, paljenja, silovanja, ubijanja, pljačkanja koje su počinili nad hrvatskim narodom. I branitelji, znajte da je uz vas nova generacija dragovoljaca koji će braniti državu!“
Rekla nam je što smo mi godinama jedva čekali da čujemo.
Predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić zatvarajući prvi Sabor hrvatskih branitelja Domovinskog rata pozvao je sve ljude dobre volje da dođu 7. travnja u Zagreb i daju podršku prosvjedu protiv uvođenja ćirilice u Vukovar.
"NE ĆIRILICI U VUKOVARU" !