logo portal banner

AKTIVNOSTI

Svečano otvaranje parka 7. gbr „Pume“ `13.

2013 04 23 park 7 gbr bagzi

Ovogodišnji blagdan Jurjevo osobito je svečano proslavljen u Varaždinu. U kapelici sv. Juraj u bivšoj vojarni „Ivan V. Drašković" služena je sveta misa povodom otvorenja Parka 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ koji se nalazi pokraj hotela Turist. 
Svetu misu je predvodio biskup Juraj Jezerinac, a uz homiliju park je blagoslovio vlč. Ivica Horvat. Ovom svečanom činu prisustvovali su i članovi MKVC.
Sjedište 7. gbr „Pume“ bilo je tijekom Domovinskog rata u Varaždinu gdje je i ustrojena 23.12.1992. godine. Kroz brigadu je prošlo preko 4.000 branitelja iz cijele Hrvatske. U Domovinskom ratu poginulo je 90 pripadnika brigade, 1 je nestao, a oko 500 ih je teže i lakše ranjeno.

 


logo puma

2013.04.23. - Svečano otvaranje parka 7. gbr „Pume“

Pozivamo pripadnike 7. gardijske brigade „Pume“, građanke i građane na otvorenje Parka 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „Puma“ koje će se održati u utorak 23. travnja 2013. godine u Varaždinu (parkiralište kod Hotela Turist).

Program otvorenja:
  • 10,00 sati – sv. misa u kapelici sv. Juraj u bivšoj vojarni Optujska ulica
  • 11,30 sati - svečano otvorenje Parka 7. gardijske brigade Hrvatske vojske „PUMA“
Ploče sa imenom parka koji je dobio ime po legendarnoj 7 GBR PUMA svečano će otkriti djeca poginulih pripadnika 7 GBR PUMA. Nakon svečanog otkrivanja ploče sa imenom parka posvetit će biskup Jezerinac.
20 godina nakon osnutka legendarnih PUMA, briljantno odrađenih vojnih operacija i postignuća u Domovinskom ratu, slavne PUME, koje su proslavile grad Varaždin, dobivaju u Varaždinu park u čast svim poginulima pumama i svima zaslužnima za slobodu koju danas živimo.
World tražilica