logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obljetnica pogibije hrvatskih branitelja - Vukovići `13.

2013 06 22 dobretici
 
U Vukovićima u općini Dobretići (BiH) pod motom "Godine ponosa i slave" dana 22. lipnja 2013. godine obilježena je 21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja. Od 2007. godine novčanim prilozima hrvatskih domoljuba izgrađeno je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a godinu dana kasnije i vojnicima iz II. svjetskog rata. „Živjeli su s nama, umrli za nas, zauvijek će živjeti u našim srcima“ jedan je od natpisa na spomen-obilježju.
Obljetnica na kojoj svake godine veliki broj hrvatskih domoljuba i visokih uzvanika odaje počast hrabrim braniteljima ima za cilj podsjetiti na tešku i junačku prošlost hrvatskog naroda u novijoj povijesti, ali i potaknuti na povratak i gospodarsko ulaganje u BiH.
Znatan broj hrvatskih domoljuba s područja ove općine i cijele BiH aktivno je sudjelovao u postrojbama OS RH i HVO-a. Nažalost neki su položili svoje živote ili su ranjeni.
Program je započeo misom zadušnicom u 11 sati, a u 12 sati je slijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju, zatim pozdravni govor te ručak pa sportsko i prijateljsko druženje prisutnih.
Pokrovitelji obljetnice uz ZK Pougarje i Općinu Dobretići bila je udruga bosanskih Hrvata Prsten.
Predsjednik Podružnice 6. - Hercegovina MKVC Stanko Šarić je sa svojim članovima sudjelovao u ovoj svečanoj manifestaciji „Pougarje - 21 godina ponosa i slave“. Zahvaljujemo se organizatoru na pozivu i na mogućnosti sudjelovanja u svečanosti koja je protekla dostojanstveno te se veselimo susretu i dogodine.
World tražilica