logo portal banner

AKTIVNOSTI

Radionica „Internetski marketing za neprofitne organizacije" - Zagreb `13.

2013 07 05 radionica internetski marketing
 
Na Visokom učiliištu Algebra u Zagrebu održana je od 01.-05. srpnja 2013. godine radionica "Internetski marketing za neprofitne organizacije" na kojem je sudjelovala i članica MKVC Podružnica 1. - Središnja Hrvatska na dužnosti Savjetnica predsjednika MKVC za marketing.
Radionicu je organizirala Doniralica - prva hrvatska Crowdfunding platforma u suradnji sa Uredom za udruge Vlade RH, TACS-om (Uredom za tehničku pomoć organizacijama civilnog društva) i Visokim učilištem Algebra.
Na radionici je sudjelovalo 15 udruga iz RH odabranih na temelju natječaja za udruge sudionice manifestacije Ureda za udruge "Dani otvorenih vrata udruga". Od oko 430 udruga koje su sudjelovale na manifestaciji na natječaj se prijavilo njih 62, a natječajna komisija je prema zadanim kriterijima napravila izbor udruga.

Prilikom odabira povjerenstvo je posebnu pozornost obratilo na način na koji je udruga osmislila Dan/e otvorenih vrata, popraćenost događanja u lokalnim medijima, prisutnost udruge na društvenim mrežama, potrebu za edukacijom te predloženi projekt za crowdfunding kampanju.

 

Popis nagrađenih udruga:

1. Roditelji u akciji - RODA
2. Društvo distrofičara Zagreb - DDZ
3. Lička ekološka akcija LEA
4. Baltazar – udruga mladih
5. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju ZVONČIĆI
6. Moto klub veterani - Croatia
7. Društvo Marije Jurić Zagorke
8. Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja
9. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida
Čakovec
10. Hrvatsko biospelološko društvo
11. Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije
12. Pragma
13. Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce
14. Centar tehničke kulture Rijeka
15. Ludruga

Algebrini predavači Martina Lovrić, Tomislav Krištof i Marko Hrnjak su polaznike radionice educirali o strategijama komunikacije na internetu te značaju i implementaciji društvenih mreža u promociju udruga i njihovih projekata, a Hrvoje Hafner ih je ispred Doniralice uputio na mogućnosti korištenja ove internetske platforme u prikupljanju donacija za njihove projekte.