logo portal banner

AKTIVNOSTI

3. Bilten MKVC `13.

2013 09 30 bilten 2013 03Pred vama je treći broj Biltena MKVC.
U trećem tromjesečju 2013. godine organizirali smo šest vlastitih projekata, prisustvovali obljetnicama vezanim uz Domovinski rat i gotovo svim važnim moto susretima u RH i BiH, sudjelovali na dvije humanitarne akcije i proslavili šest godina djelovanja kluba.
U lipnju smo učestvovali u manifestaciji Ureda za udruge Vlade RH "Dani otvorenih vrata udruga". Na jedan smo dan zainteresiranim posjetiteljima otvorili klupske prostorije u Sesvetama te im predstavili svoj rad i moto scenu RH i šire, a zajedno sa djelatnicima Policijske postaje Sesvete odnosno sa Zagrebačkom policijskom upravom i autom školom upozorili građane na mjere opreza u prometu i sigurnu vožnju. Na sličnom smo projektu na razini grada Zagreba sudjelovali i u svibnju. Ovaj način promocije kluba dobro je prihvaćen pa ćemo ga prakticirati i ubuduće, a dokaz da je projekt kvalitetno pripremljen i uspješno realiziran je izbor MKVC među 15 udruga iz cijele RH koje su nagrađene besplatnom Algebrinom radionicom "Internetski marketing za neprofitne organizacije".  
Povodom ulaska RH u EU 01.07.2013. godine izradili smo i objavili na našoj web stranici i društvenim mrežama video materijal kojim promoviramo prirodnu, kulturnu i povijesnu baštinu RH i pozivamo bajkere iz država članica EU da u još većem broju posjete Hrvatsku, otkriju njene ljepote i tajne, upoznaju njenu povijest i ljude, prepoznaju njezin tisućljetni europski duh i mediteranski šarm. 
Od svog ustrojavanja MKVC je na društvenoj mreži Facebook imao otvorenu grupu. Međutim, budući da grupa više ne zadovoljava naše potrebe ugasili smo je i otvorili na Facebooku svoju web stranicu.
I ove su godine naši Posavljaci u suradnji sa švicarskom udrugom orguljaša organizirali projekt “Đir za mir” u svrhu promocije festivala “Vidovačke ljetne večeri mira”.
Najznačajniji projekt MKVC je „Ponos ratnih veterana“. Ove smo ga godine organizirali po peti puta na destinacijama Livno, Knin, Čavoglave i Vodice. Verani-bajkeri ovim projektom na svoj način odaju počast u Domovinskom ratu poginulim, ubijenim i nestalim suborcima te se prisjećaju svih pobjeda hrvatske vojske, a osobito one najveće i najsjajnije pobjede u operaciji Oluja '95 koja je Hrvatskoj vratila okupirane dijelove Banije, Like, Korduna i Dalmacije i donijela mir.
Posljednji naš veliki projekt u tekućoj godini bio je moto defile „Jaši do zida“ povodom obilježavanja Dana hrvatskih mučenika na Udbini. Zadnje subote u kolovozu u novoizgrađenoj crkvi hrvatskih mučenika na Udbini odaje se počast svim hrvatskim mučenicima, braniteljima, stradalnicima i žrtvama, koji su na bilo koji način, bilo gdje i u bilo koje vrijeme kroz povijest stradali za svoj narod, vjeru i domovinu. Već sedmu godinu MKVC povodom Dana hrvatskih mučenika organizira prikupljanje spomen-kamenja za Zid sjećanja u Parku sjećanja udbinske crkve i predvodi hrvatske bajkere iz RH i BiH u moto defileu „Jaši do zida“. 
Članovi MKVC su i u ovom tromjesečju obilazili moto susrete i ostala događanja iz moto svijeta kao i okupljanja vezana uz Domovinski rat i braniteljsku populaciju.
I dalje pozivam sve članove da se aktivno uključe u rad svojih Podružnica te dokumentiraju njene aktivnosti i na taj način sudjeluju u izradi Biltena MKVC kao i ostalih promidžbenih materijala kluba.
Svim članovima MKVC želim dobru vožnju i ugodno druženje u narednom periodu.
 
World tražilica