logo portal banner

AKTIVNOSTI

Obnova dječjeg vrtića u Domaljevcu `14

2014 06 16 orasje barba 109

Članovi MKVC doputovali su 16.6.2014. godine u Orašje svojim prijateljima iz MK Veterani - Posavina i uključili se u čišćenje potpuno uništenog dječjeg vrtića u Domaljevcu.
Domaljevac je mjesto u Bosanskoj Posavini sa oko 4.000 stanovnika, koje je nakon rata u BiH postalo središte novoformirane općine Domaljevac-Šamac, jedne od tri općine Posavske županije. Domaljevac je mjesto u kojem se život nakon rata još uvijek normalizira, koje je dobilo novo ruho izgradnjom dječjeg vrtića, uređenjem mjesne škole i društvenog doma.
Domaljevac i čitava općina ponovo su stradali u svibanjskim poplavama izlijevanjem rijeka Save i Bosne iz korita. Nakon dva tjedna voda se postupno počela povlačiti i tek sada, mjesec dana od kataklizme, može se čistiti i sanirati nastala šteta na stambenim, gospodarskim, javnim i infrastrukturnim objektima. Unatoč šteti, koja se procjenjuje na preko 40 milijuna eura, Hrvati iz Bosanske Posavine, ponosni i prkosni, odlučni su u obnovi svojih domova i života na ovoj plodnoj ravnici s desne obale rijeke Save. 
 
World tražilica