logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto defile Jaši za Nevenku Topalušić `14.

2014 10 25 nevenka

Ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu u tijeku je miran prosvjed hrvatskih branitelja na čelu sa stopostotnim invalidima iz Domovinskog rata. Nezadovoljni radom Ministarstva u zaštiti njihovog statusa, višekratnim smanjivanjem prava, promjenama zakona te revoltirani odnosom i izjavama ministra i njegovih prvih suradnika, branitelji se od ponedjeljka okupljaju pred zgradom Ministarstva branitelja i, uz podršku branitelja koji dolaze iz cijele Hrvatske, odlučni su tamo ostati do ispunjenja njihovih zahtjeva. 
Na žalost tijekom prosvjeda je preminula hrvatska heroina iz Domovinskog rata gospođa Nevenka Topalušić, koja je svoje posljednje sate života provela prosvjedujući sa svojim suborcima i prijateljima protiv nepoštivanja dostojanstva i prava hrvatskih branitelja osobito invalida, koji su kao i ona, svojim zdravljem platili cijenu slobodne, suverene i demokratske Hrvatske. 
Članovi MKVC izražavaju sućut obitelji preminule Nevenke Topalušić. 
Pozivam hrvatske branitelje bikere i prijatelje da se u subotu 25.10.2014. godine priključe moto defileu podrške mirnom prosvjedu branitelja stopostotnih invalida Domovinskog rata pod nazivom „Jaši za Nevenku Topalušić“. Okupljanje je bez obzira na vremenske uvjete u 12 sati ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj ulici 66.

Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek,
pukovnik u mirovini