logo portal banner

AKTIVNOSTI

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje `14.

2014 11 18 vukovar 100
 
"Vukovar, mjesto posebnog pijeteta" naziv je programa kojim je obilježen ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 23. obljetnica pada Vukovara u ruke agresora.
Članovi MKVC iz svih krajeva RH i BiH priključili su se koloni sjećanja u Vukovaru i molitvi za vukovarske žrtve na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a dio ih je prethodno sudjelovao u moto karavani od Prevlake do Vukovara koja se već tradicionalno vozi pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“. Okupljanje je bilo kod Dače u Vukovaru dan prije obljetnice.
Program pod nazivom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta", kojeg su izveli klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" i glumac Darko Milas, započeo je u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar. Kroz vukovarsku bolnicu je tijekom agresije na Vukovar 1991. godine prošlo 3470 ranjenika nad kojima je obavljeno više od 2500 operacija dok je svakodnevno na bolnicu padalo prosječno 700 projektila. 
Stjegonoše su potom povele kolonu sjećanja prema 5,5 km udaljenom Memorijalnom groblju žrtvama iz Domovinskog rata. Molitvu za vukovarske žrtve i misu zadušnicu za poginule i nestale u Domovinskom ratu predvodio je dubrovački biskup mon. Mate Uzinić u koncelebraciji sa dva nadbiskupa te brojnim biskupima i svečenicima.  
 

"Mjesto posebnog pijeteta" - Vukovar ` - Poziv
 

Pozivam članove MKVC da se organiziraju preko podružnica i sudjeluju na ovogodišnjem obilježavanju 18. studenoga 2014. godine, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane Vukovara - grada simbola hrvatske slobode.

"Mjesto posebnog pijeteta"

Kontakt osoba je Dačo, mob: 0913021148

Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek,
pukovnik u mirovini