logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

polog


Ideja:
Članovi MKVC Podružnica 6. - Hercegovina u sklopu sa ostalim moto klubovima iz Hercegovine već organiziraju obilježavanje zaustavljanje „JNA“ tenkova u mjestu Polog kod Širokog Brijega. Zaustavljanje tenkova spontano je hercegovački puk 07.05.1991. godine prepriječio kamionima i nenaoružanim ljudstvom cestu na dužini od nekoliko kilometara kojom se kretala „JNA“ kolona od 100 tenkova i oklopnih vozila iz smjera Mostara prema Širokom Brijegu i dalje prema Hrvatskoj. Za hrvatski narod bila je to prekretnica koja je pokazala da se samoorganiziranjem plaća cijena vlastitog opstanka na ovim prostorima.


Cilj:
Cilj je sudjelovanje članova MKVC i veterana-bikera te ostalih motorista na obilježavanju sjećanja na zaustavljanje „JNA“ tenkova te sjećanje na preminule Hrvate iz Hercegovine koji su poginuli u Domovinskom ratu kao i sjećanje na žive branitelje i pobjede koje je hrvatska vojska ostvarila u Domovinskom ratu.


Vrijeme:
7. svibnja


Mjesto:
Bosna i Hercegovina

PRISTUPNICA

Članom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
   
 
 MHB RH
      HTZ
      MKVC
logo wvf       logo ministarstvo branitelja       logo htz       logo mkvc
Go to top