logo portal banner

AKTIVNOSTI

Eurobiker - Nova Gradiška - Žepče - Livno - Rijeka `15.

2015 05 18 nova gradiska 103
 
Njemačka humanitarno-bajkerska udruga „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH) i ove je godine u suradnji sa hrvatskom udrugom „Eurobiker Charity Croatia“ organizirala i realizirala veliku humanitarnu akciju za opremanje bolnica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Cijeli projekt prikupljanja i dostave humanitarne pomoći, koji je planiran i pripreman skoro godinu dana, pod pokroviteljstvom je predsjednika njemačkog parlamenta Joachima Gaucka, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine i gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića.
Moto klub Eurobiker prikupio je ove godine u Njemačkoj uređaje, aparate, opremu i namještaj za medicinske ustanove u Novoj Gradišci i Rijeci (RH), Žepču i Livnu (BiH). Biker Brummi Hilfe je udruga unutar kluba koja se bavi organizacijom prijevoza humanitarnih konvoja.
 

Vrijednost prikupljene medicinske opreme je više milijuna eura, a dovezena je u Novu Gradišku sa 16 šlepera. 
Čitavim putem konvoj prate bajkeri Eurobikera iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Slovenije i Mađarske, a u RH im se priključuju hrvatski članovi Eurobikera.
MKVC se ove godine po četvrti put uključio u ovu međunarodnu humanitarnu akciju. Na taj način uspostavljamo suradnju sa veteranima i organizacijama civilnog društva iz zemalja u neposrednoj blizini Hrvatske.
 

18.05.2015. - Eurobiker - Nova Gradiška

Jučer je u Novu Gradišku stiglo 16 šlepera humanitarne pomoći njemačke udruge Biker-Brummi-Hilfe.
Dok se istovarivalo nekoliko šlepera sa opremom za Opću bolnicu u Novoj Gradišci, organizatore je primio i zahvalio im na pomoći gradonačelnik Željko Bigović.
Navečer je organizirana večera i druženje svih učesnika humanitarne akcije i motorista u pratnji.
19.05.2015. - Eurobiker - Žepče
 
Udruženje motociklista Biker Brummi Hilfe (BBH) iz Njemačke, u suradnji sa udruženjima Eurobiker BiH, Eurobiker Charity Croatia iz Hrvatske, MK United iz Žepča organiziralo je humanitarni konvoj medicinske opreme.
Pod pokroviteljstvom predsjednika Saveznog odbora za ljudska prava i humanitarnu pomoć Bundestaga Michaela Branda, udruženje BBH je organiziralo ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju u vidu donacije izuzetno vrijedne opreme mješovitoj srednjoj školi i Domu zdravlja u Žepču. 
Predsjednik udruženja Eurobiker BiH Srećko Boras izrazio je dobrodošlicu i zahvalu prijateljima iz Njemačke.
20.05.2015. - Eurobiker - Livno
 
Nakon Žepča udruženi motociklisti nastavili su put Livna gdje je prije dvije godine također dostavljena humanitarna pomoć.

22.05.2015. - Eurobiker - Rijeka
 
Humanitarni konvoj sa preostala 3 šlepera medicinske opreme, koju su prikupili njemački motociklisti, danas je stigao u Rijeku. 
Svečana primopredaja opreme za Dječju bolnicu Kantrida održana je u podne na Automotodromu Grobnik.
Ravnatelju Dječje bolnice Kantrida Goranu Palčevskom donaciju su predali dr. Hermann Munzel, predsjednik udruge “Biker-Brummi-Hilfe” iz Njemačke i Zlatko Blaževac, predsjednik udruge “Eurobiker Charity Croatia”.
Tom prigodom je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina humanitarcima uručio zahvalnice PGŽ koja je ovogodišnji pokrovitelj međunarodne humanitarne akcije “Eurobiker Charity Croatia Tour 2015.”

 
2015.05.18. - Eurobiker - Nova Gradiška - Žepče - Livno - Rijeka `15 - Najava
 
eurobiker
 
Opis:
Moto klub Eurobiker prikupio je ove godine u Njemačkoj uređaje, aparate, opremu i namještaj za medicinske ustanove u Novoj Gradišci i Rijeci (RH), Žepču i Livno (BiH). Biker Brummi Hilfe je udruga unutar kluba koja se bavi organizacijom prijevoza humanitarnih konvoja. Prikupljena pomoć bit će natovarena u 13 šlepera i otpremljena na četiri navedene destinacije u vemenu od 19.-23.05.2015. godine. Čitavim putem konvoj prate bajkeri Eurobikera iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Slovenije i Mađarske, a u RH im se priključuju hrvatski članovi Eurobiker.
MKVC će se ove godine po treći put uključili u ovu međunarodnu humanitarnu akciju i na taj način uspostaviti suradnju sa veteranima i organizacijama civilnog društva iz zemalja u neposrednoj blizini Hrvatske. Veterani iz Hrvatske imaju interesa i potrebe uspostavljati suradnju sa veteranima iz drugih država.
Cilj:
Sudjelovanje u humanitarnim akcijama u sklopu Eurobiker Charity Croatia koje organizira humanitarna organizacija Biker-Brummi-Hilfe e.V.
Vrijeme:
  • 19.-23.05.2015. godine

Mjesto:
  • Nova Gradiška (Hrvatska), Žepče (BiH), Livno (BiH) i Rijeka (Hrvatska)

Kontakt za članove MKVC:
      • MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
      • Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) - Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

      • Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Boris Terglav - Varaždinac, predsjednik, mob: 0922334934, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
      • Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
      • Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
      • Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
      • Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
      • Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PLAN PUTOVANJA 
 
1. - 17.-18.05.2015. - Nova Gradiška
  • Dolazak konvoja 13 šlepera humanitarne pomoći Njemačke udruge Biker-Brummi-Hilfe i smještaj u Novoj Gradišci
2. - 18.-19.05.2015. - Nova Gradiška
  • Istovar i predaja donacije Općoj bolnici u Novoj Gradišci, primanje kod gradonačelnika Željka Bigovića. U večernjim satima će biti zajednička večera i druženje svih učesnika humanitarne akcije i motorista u pratnji. Noćenje u N.Gradišci.
3. - 19.-20.05.2015. Nova Gradiška - Žepče
  • Međunarodni start konvoja BBH šlepera humanitarne pomoći i Eurobajkera. Dolazak konvoja u Žepče te istovar i predaja humanitarne donacije domu zdravlja i školama u Žepču. Prijem kod gradonačelnika Mate Zovka. Navečer će u organizaciji MK United Žepče biti organiziran prigodan program za učesnike humanitarne akcije. Noćenje u Žepču.
4. - 20.-21.05.2015. Žepče - Livno
  • Polazak konvoja BBH šlepera humanitarne pomoći i Eurobajkera za Livno. Dolazak u Livno i prigodan program u organizaciji MK Vukovi iz Livna. Noćenje u Livnu.
5. - 21.-23.05.2015. Livno - Rijeka
  • Polazak konvoja BBH šlepera i Eurobikera iz Livna i dolazak u večernjim satima na Motodrom GP GROBNIK. Smještaj za noćenje u okolici Grobnika. Na večer je predviđeno druženje „Rijeka night life“
6. - 22.05.2015. - Rijeka
  • U dopodnevnim satima je predviđen istovar i službena predaja humanitarne donacije Dječjoj bolnici „KANTRIDA“ i primanja kod Župana i ravnatelja bolnice. U pratnji konvoja će biti i svi motoristi koji će napraviti i DEFILE ulicama grada Rijeke. Nakon defilea je predviđen povratak na Motodrom GROBNIK. Na motodromu GP-GROBNIK će domaćini pod vodstvom proslavljenog motorističkog asa Krešimira Erdeca-Keca organizirati sigurnu vožnju po stazi za Eurobajkere učesnike u ovom humanitarno-bajkerskom projektu. U večernjim satima će biti zajedničko druženje i Party na Grobniku za sve učesnike akcije.
7. - 23.05.2015. - Krk
  • Po vlastitom izboru, postoji mogućnost organiziranog odlaska motorista u posjet Vinskim cestama Istre ili na otok Krk, posjet motosusretu u organizaciji MK Griffons s Krka. Pokrovitelj humanitarnog konvoja je predsjednik Euro parlamenta.
World tražilica