logo portal banner

AKTIVNOSTI

Demantij na tekst u Jutarnjem listu

2016 04 07 jutarnji list
 
Poštovani g. Ogurlić, Moto klub Veterani - Croatia (MKVC) neugodno je iznenađen i zatečen objavom fotografije na kojoj se nalaze članovi našeg kluba u tekstu objavljenom u broju 6340 Jutarnjeg lista od 7.4.2016. na 10. stranici pod nazivom „U Hrvatskoj se fašizam sve više vidi na ulicama, ali i otvoreno tolerira“ uz opis slike „Screenshot iz filma koji prikazuje neprimjerena obilježja i pjesme na proslavi Oluje“. Objavljeno i na web stranici Jutarnjeg lista ...
Stavljanje Moto kluba Veterani - Croatia u kontekst fašizma i povezivanje s neprimjerenim obilježjima i pjesmama teška je uvreda i kleveta kako kluba tako i sva 164 člana kluba te njihovih obitelji.
Moto klub Veterani - Croatia već devet godina okuplja hrvatske branitelje iz čitave domovine Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Švicarske, Njemačke i Australije te članove njihovih obitelji, djeluje na moto sceni, među braniteljskom populacijom i u društvu svojim aktivnostima svakodnevno promičući vrijednosti kao što su obitelj, domoljublje, vjera, rad, poštenje, čast. Naši članovi iznad svega vole Hrvatsku, poštuju Domovinski rat kao temelj hrvatske državnosti te kroz svoj rad jasno ističu i promiču istinu o njemu i stvaranju hrvatske države. Tako na naš specifičan način - moto defileima, moto maratonima, moto susretima, obilascima mjesta borbi i stradanja, obilježavanjima obljetnica, humanitarnim akcijama, međunarodnom suradnjom - odajemo počast našim poginulim, nestalim, ubijenim, osakaćenim suborcima svih nacionalnosti i vjeroispovijesti koji su stali u obranu Hrvatske u Domovinskom ratu, svim civilnim žrtvama stradalim u srpskoj agresiji na samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku te svim drugim žrtvama hrvatskog naroda kroz povijest. No okrenuti budućnosti istovremeno promoviramo turističke, kulturne i povijesne ljepote i vrednote naše domovine. Sedam podružnica MKVC godišnje organizira preko 15 nacionalnih i međunarodnih projekata domoljubnog i humanitarnog karaktera (od Vukovara preko Zagreba do Dubrovnika, od Nizozemske preko Austrije do Kosova), a uz to se pridružujemo drugim mnogobrojnim ustanovama, udrugama i klubovima u njihovim akcijama i aktivnostima promičući univerzalne pozitivne vrijednosti i zajedništvo. Osobito smo ponosni na našu suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik i udrugom Transplant, te ističemo prikupljanje i dostavu pomoći unesrećenoj Posavini tijekom poplava 2014.g. i financiranje školovanja desetogodišnjeg dječaka Devida iz Tanzanije.
Moto klub Veterani - Croatia djeluje i na međunarodnom planu. MKVC je član Svjetske veteranske federacije (WVF) koja predstavlja 25 milijuna veterana diljem svijeta. Predsjednik MKVC počasni je član, a MKVC prijateljska udruga Eurobiker Charity Croatia, članice međunarodne humanitarno-bajkerske udruge Eurobiker e.V. koja već godinama organizira i doprema humanitarnu pomoć i opremu za zdravstvene ustanove zemalja JI Europe. Među članovima MKVC su umirovljeni visoki časnici hrvatske vojske, državni dužnosnici, ugledni gospodarstvenici, a od svih članova kluba se zahtjeva dostojanstveno i časno ponašanje.
Sve navedeno razlog je što Moto klub Veterani - Croatia ima respektabilan položaj na moto sceni, među braniteljima pa i u društvu općenito te ruši predrasude o društveno opasnoj i društveno isključenoj skupini.
Sve insinuacije koje proizlaze iz spomenutog članka u Jutarnjem listu klubu nanose nesagledivu štetu te stoga zahtijevamo Vašu javnu ispriku i objavu demantija.
 
S poštovanjem,
  
 
Moto klub Veterani - Croatia
predsjednik, Ratko Dragović - Klek
World tražilica