logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

2017 02 02 zupnik zupe sv nikola udbina
 
Moto vikar MKVC fra Nediljko Knezović bio je do 2012. godine župnik u župi sv. Nikola u Udbini. Njegovo mjesto 26. rujna 2012. godine preuzeo je mons. Tomislav Rogić, do tada župnik i dekan župe svetoga Križa u Ogulinu. Dana 03. lipnja 2015. godine papinski nuncij u Zagrebu imenovao je mons. Tomislava Rogića za šibenskog biskupa i nasljednika biskupa Ante Ivasa.
Dana 01. srpnja 2016. godine novi župnik župe sv. Nikola u Udbini i sv. Juraj u Podlapači postao je najmlađi župnik u Gospićko-senjskoj biskupiji koji je do tada obnašao službu kapelana i orguljaša u gospićkoj katedrali te povjerenika za mlade u Gospićko-senjskoj biskupiji vlč. Josip Šimatović porijeklom iz otočkih Vivoza. Preuzimanjem župa u Udbini i Podlapači te uz ravnateljstvo svetištem na Udbini i dalje će obnašati službu povjerenika za mlade.
Prilikom obilježavanja Dana hrvatskih mučenika prošle godine na Udbini, zbog velikih obaveza vlč. Josipa u samoj organizaciji obilježavanja, nisam imao priliku osobno ga upoznati i u ime MKVC porazgovarati o našem angažmanu u dosadašnjim obilježavanjima Dana hrvatskih mučenika.
Stoga sam dana 02. veljače 2017. godine posjetio vlč. Josipa u Udbini te ga upoznao s našim aktivnostima prilikom obilježavanja Dana hrvatskih mučenika na Udbini koje traju od 2007. godine.
Naše aktivnosti će se i dalje odvijati kao i do sada, u duhu organizacije prijašnjih župnika župe sv. Nikola u Udbini od fra Nediljka Knezovića do današnjeg biskupa Tomislava Rogića.
U ime MKVC zaželio sam mu puno sreće u daljnjoj službi.

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top