logo portal banner

logo mkvc tigar zuri

logo mkvc tigar bijelkasti

MKVC je svoju 10. godinu djelovanja započeo provedbom projekata pod nazivom "Trijezni vozač"  i to kroz tjedan sigurnosti cestovnog prometa. Naime, riječ je o projektu kojeg provodimo u srednjim školama i to u suradnji s HAK-om i Odjelom prevencije MUP-a.
 
2017 03 09 trijezni vozac gimnazija vinkovci 01
 
"Trijezni vozač" je projekt u kojem želimo pokazati štetnost i utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu i samu vožnju motornim vozilom, sigurnost djece u vozilu, štetnost korištenja mobilnog uređaja tijekom vožnje, obavezno korištenje sigurnosnog pojasa te štetnost nepropisne brzina kretanja motornih vozila i motocikla. 
 
2017 03 09 trijezni vozac gimnazija vinkovci 02
 
U projektu su dana 09. ožujka 2017.g. sudjelovali maturanti Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca, kojima je predavanje održao djelatnik Prevencije gdin. Mario Cvitković iz PU Vukovarsko srijemske, PP Vinkovci. Učenici su imali priliku isprobati tzv. “pijane naočale“ i „virtualne 3D“ naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilima.
 
2017 03 09 trijezni vozac gimnazija vinkovci 03
 
Tijekom uporabe naočala učenici su prolazili mini poligon (tzv. osmicu), sklapali „ključ-cilindar-brava" i uvjerili se koliko je zapravo teško upravljati samim sobom pod utjecajem alkohola.  
 
2017 03 09 trijezni vozac gimnazija vinkovci 04
 
Nakon edukativnog dijela učenici su podjelili edukativni materijal na prometnici neposredno uz samu školu. Nakon izvršene kontrole od strane djelatnika prometne policije učenici su svakom vozaču predali po jedan primjerak upozoravajućeg letka sa ciljem osvještavanja svih sudionika u prometu, da su oni kao vozači i sudionici u prometu u najvećem broju slučajeva odgovorni za svoju sigurnost, a kao rizični faktor navodimo neprimjenu brzinu, korištenje mobilnog uređaja, vožnju pod utjecajem alkohola te ne korištenje zaštitnog pojasa.
 
2017 03 09 trijezni vozac gimnazija vinkovci 05
 

POVEZANI ČLANCI

PRISTUPNICA

mkvc pristupnica slikaČlanom MKVC može postati svaki državljanin RH koji će se na temelju članka 8. Statuta MKVC, dragovoljno uključiti u provođenju djelatnosti kluba ...
WVF
     MHB RH
   
ZAGREB
    HTZ
    GS OS RH
     EUROBIKER-CROATIA
    MKVC
logo wvf
logo ministarstvo branitelja     logo grad zagreb     logo htz     logo gsos rh     logo eurobiker     logo mkvc
Go to top