logo portal banner

AKTIVNOSTI

Prikupljanje plastičnih čepova `17.

2017 11 09 prikupljanje plasticnih cepova 1
 
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je projekt  pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.
 2017 11 09 prikupljanje plasticnih cepova 2
 
U započeti projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" uključila se Policijska uprava Osječko-baranjska, Sindikat policije Hrvatske glavna podružnica PU OB te Podružnica 5. - Istočna Hrvatska MKVC s podružnicama u Posavini i Hercegovini kao partneri projekta.
 
2017 11 09 prikupljanje plasticnih cepova 3
 
Skupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humano djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu uključiti svi jer sve što treba učiniti je prikupiti što više plastičnih čepova s boca tj. različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…
Ovim projektom obuhvaćene su sve policijske postaje, osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji. Stoga molimo, nemojte bacati plastične čepove nego ih skupljajte i pomozite onima kojima su prijeko potrebni lijekovi i razna pomagala, oboljelima i članovima UOLL.
World tražilica