logo portal banner

AKTIVNOSTI

Moto defile Jaši za braću `19.

2019 06 01 jasi za bracu
 
Na prijedlog hrvatskih branitelja iz Grada Zagreba Gradska skupština Grada Zagreba je 15.03.2007. godine proglasila 30. svibnja Danom branitelja Grada Zagreba. Naš prijedlog, prijedlog hrvatskih branitelja Grada Zagreba, temeljio se na činjenici da se 30. svibnja obilježava i Dan Hrvatskog sabora, najvišeg predstavničkog tijela hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske. Taj dan je simbol hrabrih hrvatskih branitelja, koji su sebe nesebično i odvažno darivali Hrvatskoj i na taj način dali presudan doprinos ostvarenju stoljetne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom. Zahvalnicom Hrvatskog sabora hrvatskim braniteljima ostavljeno je u zavjet budućim sazivima Sabora i svim nositeljima izvršne vlasti da u svom djelovanju vode neprekidnu i svaku potrebnu brigu o svim žrtvama Domovinskog rata, poglavito o invalidima, obiteljima i djeci poginulih branitelja. Stoga je primjereno da se 30. svibnja utvrdi kao Dan branitelja Grada Zagreba te kao trajno sjećanje i simbol žrtve i pobjede hrvatskih branitelja.
Povodom Dana branitelja Grada Zagreba braniteljske udruge organiziraju razne događaje vezane za svoj rad ili sjećanje na Domovinski rat. Tako je Moto klub Veterani - Croatia ove godine u klupskim prostorijama u Sesvetama organizirao druženje članova MKVC, drugih moto klubova i free bikera, branitelja i građana Grada Zagreba te smo kasnije napravili moto defile ulicama grada Zagreba do Mirogoja gdje smo zapalili svijeće na Zidu boli i na grobu preminulog člana Podružnice 1. – Središnje Hrvatske, a potom se priključili ostalim braniteljskim udrugama na Sportsko-rekreacijskom centru.
Hvala svima koji su navratili i podružili se s članovima MKVC.
Pokrovitelj ovog događaja je Grad Zagreb.
 

 
Moto defile Jaši za braću `19. - Najava
 
2019 05 30 dan branitelja plakat
 

Opis:

MKVC djeluje po čitavoj RH, u Hercegovini te Posavini, surađuje s velikim brojem moto klubova iz Hrvatske i šire, član je Svjetske veteranske federacije (WVF) koja broji oko 25 milijuna veterana. Tijekom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba pružila nam se prilika da u Zagrebu okupimo veterane-bikere iz grada i cijele Hrvatske, sudjelujemo u aktivnostima obilježavanja drugih udruga, organiziramo obilazak najznačajnih gradskih kulturno-povijesnih znamenitosti, moto defile, druženje veterana i mladih bajkera i da na taj način mlade generacije dodatno zainteresiramo za Domovinski rat.

Cilj:
Ovogodišnji cilj sudjelovanja MKVC u obilježavanju Dana branitelja Grada Zagreba je sjećanje na poginule branitelje iz Grada Zagreba, sjećanje na braniteljske kolone koje su iz Zagreba odlazile na ratišta diljem Hrvatske i veličanstveni povratak pobjedničke vojske na Trg bana Josipa Jelačića, sjećanje na preživjele branitelje i promoviranje kulturno-povijesne baštine grada Zagreba.

Vrijeme: 01.06.2019. godine
  • 09:00 - 10:00 sati - Okupljanje ispred klupskih prostorija MKVC (Zagrebačka 2, Sesvete - Zagreb)
  • 10:00 - 12:30 sati - Skupština MKVC (u Plavoj dvorani  na adresi Trg Dragutina Domjanića 6, 10360 Sesvete)
  • 12:30 - 13:30 sati - Odmor
  • 13:30 - 15:00 sati - Moto defile „Jaši za braću `19.“ (polaganje vijenca na Mirogoju i obilazak do ŠRC Seget)
  • 15:00 - 15:30 sati - Ručak  
  • 15.30 - 17.30 sati - Alka (sudjelovanje u igrama zajedno sa članovima HVIDR-e Grada Zagreba)
  • 18.00 sati - podjela medalja i zajedničko druženje

Mjesto:

  • Zagrebačka 2, Sesvete (Zagreb)

Kontakt:

MKVC, predsjednik Ratko Dragović - Klek, mob: 00385(0)911519920, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 1. - Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija) i Podružnica 2. - Sjeverna Hrvatska (Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija) - Mladen Šterc, predsjednik, mob: 0919042813, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 3. - Zapadna Hrvatska (Istarska, Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija) - Velibor Prikaski - Vele, predsjednik, mob: 0917366910, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 4. - Južna Hrvatska (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) - Branko Popović - Brko, predsjednik, mob: 0915493340, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 5. - Istočna Hrvatska (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija) - Mirko Đurđević - Miki, predsjednik, mob: 098530512, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 6. - Hercegovina - Stanko Šarić, predsjednik, mob: 0038763330411, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica 7. - Posavina - Predrag Mišković - Fred, predsjednik, mob: 0038763911804, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.