logo portal banner

AKTIVNOSTI

Humanitarna akcija MKVC `20.

2020 12 30 pomoc u potresu
 
Na samom izmaku ove, po mnogo čemu, posebne i turbulentne 2020. godine obilježene pandemijom koronavirusa, kad smo već bili uvjereni kako ćemo je ispratiti, po drugi put, “zaključani” doma kako bismo zaustavili širenje virusa, stigla nam je i ohrabrujuća vijest da je u Hrvatsku stiglo odobreno cjepivo. Prvi, najugroženiji, počeli su se cijepiti. I onda, ponovno šok. Ćudljiva godina odlučila se s nama oprostiti drugim strahovitim potresom, nakon što smo još zbrajali štetu koju je počinio gradu Zagrebu. Ovaj je put potres razorne snage od 6,3 stupnja po Richteru poharao područje sisačko - moslavačke županije 29.12.2020. godine.
Slušajući vijesti s terena, kontaktirajući članove i prijatelje na tom području, shvatili smo svu težinu situacije kojom su pogođeni. Prema dosadašnjim saznanjima život je izgubilo sedam osoba, a nastala je i velika materijalna šteta u gradovima Sisak, Petrinja i Glina te okolnim mjestima.
Mnogi su građani u trenutku ostali bez krova nad glavom, upravo kad je zima zakucala na vrata. Još uvijek pod dojmom proljetnog potresa u kojem je stradalo središte grada Zagreba, sama od sebe aktivirala se ljudska potreba pomoći najugroženijim. Mnogi članovi MKVC su se promptno uključili u mrežu pomoći, uplaćujući novac u nama poznate adrese (Caritas, Crveni križ itd.) te pomažući i na druge načine.
 
 
Tako  su i naši “južnjaci”, članovi Podružnice 4. - Južna Hrvatska (djeluju na području Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije), a  u ovom slučaju većinom iz Metkovića, danas započeli prikupljati svježe voće i povrće, obrativši se za pomoć svojim sugrađanima i prijateljima. Snagom ljubavi, želje i potrebe da se pomogne u što kraćem roku, već isti dan su prikupili, a večeras i dostavili oko dvije tone voća i povrća u Mošćenicu te prema dogovoru klupskog moto vikara MKVC patera Dominika i velečasnog Damira iz sela Mošćenica robu predali g. Zdravku Latinčiću u vatrogasnom domu Mošćenica na daljnju distribuciju prema najugroženijim obiteljima stradalog područja.
Inicijatori i organizatori ove akcije iz naše Podružnice 4. ističu i ovim putem se javno zahvaljuju na nesebičnoj pomoći koju su im svojim donacijama pružili: Frigo Bonsai d.o.o. Metković, Filip d.o.o. Metković, Ankica p.g. Metković, g. Alerić, g. Marić, g. Bezer, Boras voće, Korda trgovina, Vuković d.o.o. Metković, Zlatna dolina d.o.o., OPG S.A.M., OPG Čupić, Ante Medak Čakeja i gđa  Mostarac Julija. Bez njih ova akcija ne bi bila moguća.
Osim voća i povrća u prikupljanje namjenske novčane pomoći uključili su se i ostali članovi MKVC, ali i ogroman broj prijatelja i simpatizera kluba. Do sada je tako prikupljeno nekoliko desetaka tisuća kuna. S prikupljanjem još nismo završili, nastavit ćemo i iduće godine, a dotad ćemo odlučiti kome i na koji način ćemo sredstva dodijeliti. Pratit ćemo što što će dugoročnije biti najpotrebnije.
Zahvaljujemo se donatorima i članovima MKVC na nesebičnom volonterstvu i suosjećanju u pomoći bližnjima.
 
DOK IMAMO VREMENA
ČINIMO DOBRO SVIMA  (Gal. 6,10)
World tražilica